Det melder NRK.

– Vi ber om at vi må ha en gjennomgang av den kaotiske bussdrifta som var i vinter. Vi vil vite hva som var foranledninga til at det ble som det ble, sier Mari Rise Knutsen (R) til kanalen.

Også Frps Ingeborg Bjørnevik sier til kanalen at «det er på sin plass at de om fatta beslutningene tilbake i tid blir stilt til ansvar for dem».

De ønsker å kalle inn Sirin Stav og Lan Marie Berg fra MDG til en heldagshøring for å svare på avgjørelsene som er tatt rundt buss, kollektivtrafikk og elektrifisering.

En rekke avtaler og innkjøpet av flere elektriske busser ble kjøpt da de satt i byråd.

Lars Petter Solås er den uavhengige representanten. Han bekrefter til AO at det blir en høring før sommeren.

– Det som motiverte meg for å være med på det kravet er å få vite hvilke beslutninger som er tatt som førte oss inn i busskaoset vi så i vinter. Med den informasjonen vi har fra før av er det tydelig at det har vært mange beslutninger over flere år som har svekket kollektivsystemet og særlig bussene i Oslo, sier Solås og fortsetter:

– Vi må komme til bunns i hvilken informasjon de, spesielt byrådet, har sittet på, når de har fått den informasjonen og hvorfor de på bakgrunn av det de visste var med på å svekke busstilbudet i Oslo som gjorde at det nærmest kunne kollapse som det gjorde i vinter.