Sirin Stav (MDG) har sammen med Ap og SV sendt et krav om et ekstraordinært møte i samferdsels- og miljøutvalget, melder NRK.

– Byråden har ved flere anledning uttalt at byrådet forbereder seg på alle scenarioer, og at hun jobber med en plan for å unngå at Oslo havner i en situasjon med kaos i kollektivtransporten. Bystyret har ikke fått noe informasjon om innholdet i kriseplanen, til tross for at det har blitt etterspurt i flere om ganger, sier Sirin Stav (MDG).

Vea: – Ønsker et møte

Samferdselsbyråd Marit Vea (V) svarer til Avisa Oslo:

– Jeg ønsker også et slikt møte for å gi bystyret oppdatert informasjon om situasjonen for kollektivtrafikken, og ønsker at det skal avholdes så snart som mulig.

SVs gruppeleder sier til NRK at de har klare forventninger til Vea.

– Vi forventer at hun redegjør for hvordan de vil håndtere en situasjon der Oslos kollektivsystem i verste fall kollapser, lyder det fra Sunniva Holmås Eidsvoll.

Alvorlige konsekvenser

Avisa Oslo kunne i forrige uke avsløre hemmelige detaljer om den svært alvorlige situasjonen til det kommunalt eide busselskapet Unibuss.

Konkurs fremstår der som et reelt alternativ. Konsekvensene kan bli store for reisende med kollektivtrafikken, ansatte i Unibuss og økonomien til kommunen.

Unibuss-eier Sporveien og Ruter har totalt forskjellig virkelighetsbilde av hva som har ført Unibuss til randen av konkurs.

Saken oppdateres.

Les også

Skal de ikke bare sørge for at bussen kommer? Jo, så enkelt er det faktisk