– Jeg vil takke alle som har skrevet innlegg, debattert, ringer for å lufte ideer, og åpnet seg og fortalt personlige historier. Det er på grunn av dem debatten i Oslo er blitt levende og interessant, sier Ahmed Fawad Ashraf.

På starten av året skrev han «Norsk nok for de svina», som ble startskuddet for en rekke personlige tekster fra Oslo-borgere om å være norsk nok på egne premisser. Temaet ble diskutert på Debatten i NRK, og har også blitt utgangspunktet for boka «Norsk nok».

Temaer knyttet til hijab, SIAN, voldtekt og samtykke, har også vært på dagsorden.

– Jeg er stolt over det vi har gjort. Og over å ha interessante og ubehagelige debatter, sier Ashraf.

Mange kjente navn på lista

Det er medieavisa Kampanje som står bak kåringen. De skriver i nominasjonen at Ashraf har lyktes med å få frem nye stemmer i det offentlige ordskiftet og vært en viktig bidragsyter for debattjournalistikk i Norge.

«Han har skapt et mer inkluderende debattmiljø gjennom å skape en plattform som har gjort det mindre skummelt å ytre seg. Med det har han brakt stemmene ut av ekkokamre og inn i redaktørstyrte medier.»

Ashraf ønsker at Oslodebatten skal være et sted som overrasker, og hvor du møter nye mennesker med nye perspektiver.

– Vi har lykkes med å få debatter som foregår på sosiale medier, Facebook og andre kanaler inn hos oss. Folk syns det er stas å få sin mening publisert i Avisa Oslo, sier han.

– Hva er hemmeligheten for å få nye stemmer inn i debatten?

– Å være tålmodig og å vise empati, sier Ashraf som bruker mye tid på å trygge debattanter som skriver innlegg for første gang.

Mange kjente navn på lista

Redaktør i Avisa Oslo, Kristin Stoltenberg, skryter av Ashraf.

– Dette er veldig hyggelig og fortjent. Fawad gjør en svært viktig jobb med å løfte frem nye stemmer og reise et bredt spekter av debatter i Oslo. Oslodebatten i Avisa Oslo har på kort tid tatt et solid grep om den offentlige samtalen i hovedstaden. Nominasjonen viser at innsatsen blir lagt merke til. All ære til Fawad. Takk også til alle dere som både skriver innlegg og leser oss, sier Stoltenberg.

Andre nominerte som kan bli årets medienavn er: Selma Ibrahim, Bjørn Olav Jahr, ChatGPT, Jonis Josef, Martha Leivestad, Andreas Selliaas, Kjersti Løken Stavrum, Alexandra Beverfjord og Sigurd Falkenberg Mikkelen.

Stem på din favoritt her!