Vi i Avisa Oslo ønsker en åpen dialog rundt artiklene vi skriver, også i kommentarfeltene. I det offentlige ordskiftet skal det være raus plass til meningsbrytning. Men det skal ikke være plass til hets, trakassering og trusler.

Det skal være trygt å bli intervjuet i Avisa Oslo, også når sakene deles på Facebook-siden vår.

Det er sjelden vi pleier å være så direkte at vi ber folk skjerpe seg. Noen ganger prøver vi å komme de kjipe meldingene i forkant ved å mane til klokskap og minne om at «for at folk skal fortsette å ytre seg, er vi avhengig av at kommentarfeltet er saklig.»

Mange av sakene vi deler er forbeholdt abonnentene. Er du ikke abonnent, koster det en krone å lese dem, og da får du en hel måned med god journalistikk på kjøpet. Vi mener jobben vi gjør er verdt å betale for. Det er ikke mulig å drive en avis uten inntekt. Vi går på jobb for byen vår og vi gjør det fordi vi ønsker å gjøre Oslo til en bedre by gjennom vesentlig, engasjerende, avslørende og nyttig journalistikk. Ønsker du ikke å lese oss, er det helt greit, men du får ikke plage andre i kommentarfeltet bare fordi du har lest en tittel og skyter fra hofta.

Daglig må vi slette og skjule kommentarer som er skrevet for å ramme. Noen ganger må vi også stenge kommentarfeltet på Facebook, selv etter forsøk på dialog og tydelige beskjeder. Å moderere debatten på våre sosiale medier er en oppgave vi tar på det største alvor, gjennom hele døgnet.

Jeg skal selv moderere rådet jeg ga til vaktsjef og ordlegge meg på en mer skånsom måte: Kjære dere som følger Avisa Oslo på Facebook, la oss sammen skape et godt debattklima. Vi setter stor pris på innleggene og meningene deres. De aller fleste er konstruktive og gode. Vi skal våge å være uenige. Vi skal ta en tøff disputt, men la oss holde oss på et nivå som bygger en trygg offentlighet. Jeg skal i hvert fall love dere at vi skal fortsette jobben for et stadig bedre kommentarfelt.

Les også

Oslo er min by. Rufsete, elegant, varm og sårbar