Lørdag var det endelig seriestart i Toppserien i fotball for kvinner. På Intility Arena i Oslo skulle fjorårets dobbeltmestere, Vålerenga, møte Avaldsnes til toppoppgjør.

I klamme 12-13 grader med regn, ble kampen avviklet på denne måten:

  • Kun de som hadde avlagt negativ koronatest de siste 72 timer, eller hadde fått minst én vaksinedose for minimum tre uker siden, hadde adgang til indre bane og spillebanen. Mens Vålerengas spillere og trenere hadde tatt én av ukas to faste tester fredag, måtte testing organiseres for øvrige ansatte og frivillige. Gjennom hele arrangementet var det påbud med munnbind for alle disse.
  • Spillerne ankom stadion halvannen time før kampstart. Vålerengas spillere kom individuelt, mens Avaldsnes kom samlet i buss fra Gardermoen etter sin reise fra Karmøy.
  • Ved ankomst, kunne spillerne gå inn i hver sin garderobe i grupper på maksimum seks personer om gangen for å skifte eller gå på toalettet. Resten av spillerne måtte ut i regnet på selve spillebanen for å vente på sin tur til å benytte garderoben.
  • Det ble satt opp provisoriske telt for begge lagene. Vålerengas telt fikk så vidt plass i det ene korthjørnet, mens Avaldsnes fikk et telt ved siden av innbytterbenken sin. Da det ikke er nok avstand til kunstgressmatta i henhold til reglene, måtte teltet tas ned før kampstart.
  • På et stadion som har kapasitet på 16.500 tilskuere, var det 0 tilskuere i henhold til de lokale reglene i Oslo der utendørs arrangement fortsatt ikke er tillatt for publikum. Ved neste hjemmekamp, mot Lyn førstkommende lørdag, får Vålerenga slippe inn 50 (!) tilskuere. Det er også da plass til 16.500 på stadion, men grensen på 50 er satt lokalt i Oslo.
  • Klokka 17.00 ble kampen sparket i gang direkte på NRK 1.
  • Da dommeren blåste i fløyta etter første omgang, måtte spillerne gå til hvert sitt telt for pausepraten. Garderoben var, i henhold til reglene, stengt. Heldigvis hadde det nå stoppet å regne, så det var ikke behov for telt til Avaldsnes. Hadde regnet fortsatt, måtte teltet bli satt opp, og tatt ned, før andre omgang kunne starte.
  • De fire dommerne (en hoveddommer, to assistentdommere og en fjerdedommer) kunne bruke sin dommergarderobe helt fram til kampstart da de tross alt bare var fire personer og ikke flere enn seks. Men ved pause var garderoben utilgjengelig også for dem. Deres pauseprat, som med begge lags spillere, måtte foretas på spillebanen.
  • Cirka klokka 18.00 ble den andre omgangen sparket i gang.
  • Da kampen var ferdig, kunne de fire dommerne gå inn i garderoben for å dusje. Spillerne måtte derimot gå inn i grupper med maksimalt seks personer for å gjøre det samme. Øvrige spillere måtte vente ute på kunstgressmatta til det var deres tur.
  • Da spillerne til Avaldsnes var ferdige i garderoben, gikk de inn på bussen sin mens de ventet på resten av laget. Da alle var ferdigdusjet, kjørte bussen til et hotell i sentrum hvor de overnattet. Søndag morgen satte de seg sammen om bord i bussen, kjørte til Gardermoen for å ta fly tilbake til Karmøy.
  • Da Vålerengas spillere var ferdige, fikk de med seg en individuell middag (Shepherds Pie med salat) som de måtte ta med seg hjem da er forbudt å innta maten på stadion.

Klokka 20.30 hadde alle forlatt stadion, og vi kunne slå av lyset. Tross alt er vi heldige som får arrangere fotballkamp i Norge. For tusenvis av spillere i norsk breddefotball, både menn og kvinner, har pausen vart i over ett år uten at de engang får trene sammen.

Kampen? Jo, den endte 5-3 i det som var en glitrende reklame for norsk kvinnefotball. Ja, bortsett fra at den ble spilt for tomme tribuner vel og merke.