Klokka 00:47 fikk de melding om en kollisjon i Ekebergtunnelen. To biler hadde kollidert og flere var skadet.

Veikameraene til Statens vegvesen fanget opp at to biler hadde kappkjørt og smelt inn i en annen bil.

– Den ene av disse forsøkte og presse seg foran den andre idet de tar igjen en tredje bil. Dette medfører et sammenstøt mellom de to kappkjørerne og den ene av disse snurrer og går i tunnelveggen, meldte operasjonsleder Per Ivar Iversen natt til lødrag.

– Det er to med særdeles dårlig vurderingsevne som med høy fart har forårsaket dette trafikkuhellet, sier han til Avisa Oslo lørdag morgen.

Fire personer ble kjørt til Ullevål sykehus som følge av kollisjonen, men er ikke alvorlig skadd. Ifølge operasjonslederen satt de skadde i bilen som ble truffet. Iversen svarer at to av dem som satt i denne bilen er i 30-årene, og avviser å svare på aldre på de to andre. Han legger til at de fleste involverte i hendelsen eller er i 30-årene.

– Personene som er involvert skal i avhør og vi har gjennomført åstedsundersøkelse. Det vil også bli foretatt en beregning av hastighet.

Steinkasting

Klokka 00:37 varslet politiet at de hadde kontroll på en person som hadde kastet en stein gjennom et vindu på et utested – og truffet en person.

– En gjest har kastet en stein fra utsiden og inn gjennom et vindu. Truffet en gjest på innsiden i hodet. Vedkommende er ikke alvorlig skadet. Det er kontroll på begge parter, opplyser operasjonsleder Iversen.

Gjesten skal ha kommet med trusler mot vektere før hendelsen, ifølge operasjonslederen.

Han er tatt inn i arresten av politiet. Gjesten som ble truffet fikk behandling av helsepersonell fra ambulanse på stedet.

Les også

Komikeren om det dårlige ryktet til nabolaget: – Et veldig misforstått område

Kuttskader

02:30 opplyste politiet om en hendelse med mulig bruk av kniv på Tøyen.

Nødetatene hadde rykket ut etter en nødmelding. Kort tid senere hadde politiet kontroll på de involverte.

– Bakgrunn for hendelsen er ikke avklart, men alle involverte er i familie, melder Iversen.

Klokken 5.10 opplyser politiet at fire personer har fått mindre kuttskader i hendelsen, inkludert den mistenkte. Ingen skal være alvorlig skadd.

Utløste pulverapparat

Rett før midnatt til lørdag rykket politiet ut til en blokk på Oppsal etter melding om mulig brann.

Så fant de ut hva som egentlig hadde skjedd.

– Ingen brann på stedet. Noen har utløst et pulverapparat i kjelleren, som igjen har utløst brannalarm. Politiet søker etter gjerningspersonen. Politiet har nå kontroll på antatt gjerningsmann. Beboer på stedet. Ukjent hvorfor han har utløst brannslukningsapparatet. Vedkommende vil bli anmeldt for skadeverk, meldte Iversen på natten.