SV-politiker Kari Elisabeth Kaski har landet på å ikke stille til valg som ny leder for partiet. Det skriver hun selv på sin Facebook-profil mandag ettermiddag.

– Jeg vet dette vil skuffe veldig mange. Og det er en beslutning som gjør meg ulykkelig. Men jeg har kommet frem til at det er det riktige valget for meg i den situasjonen jeg og min familie er i nå, heter det i innlegget.

I dag er Kaski stortingsrepresentant for Oslo og SVs finanspolitiske talsperson. For øyeblikket er hun i foreldrepermisjon, etter å ha fått sitt andre barn med SVs gruppeleder i bystyret Ola Wolff Elvevold.

Det var onsdag 9. november i fjor at det klart at SVs leder gjennom ti år, Audun Lysbakken, overraskende varslet sin avgang, og at han ikke stiller til gjenvalg som partileder på partiets landsmøte til våren.

En enorm tillitserklæring

Kaski har mandag informert valgkomiteen om at hun ikke kan stille seg til disposisjon til ledelsen i SV «denne gang».

I Facebook-innlegget skriver den populære SV-profilen at det har tatt tid å komme fram til beslutningen, og betegner livssituasjonen hun befinner seg i som «vanskelig».

– Jeg er i foreldrepermisjon etter et tøft svangerskap og barsel, og jeg har måttet gitt det rom. Beslutninga har vært veldig vanskelig og tatt tid fordi jeg tar på alvor at så mange i partiet ønsker meg som ny leder. Det er en enorm tillitserklæring, og mange har tilbudt seg å stille opp for meg og partiet. Det er jeg svært takknemlig for, skriver 35-åringen.

Hun takker for forståelsen fra alle som har gitt det, og skriver hun gleder seg til å komme tilbake til politikken fra permisjon 21. februar.

Bergstø eneste kandidat

Kaski har vært en av favorittene til å ta over som SV-leder når Audun Lysbakken gir seg. Hun og Kirsti Bergstø er blitt nevnt som de mest aktuelle.

Nå er nestleder Bergstø den eneste kandidaten igjen, bekrefter Pål Julius Skogholt, leder av valgkomiteen.

– Jeg tar til etterretning at hun ikke ønsker å stille. Det er ikke andre enn Bergstø som har meldt til komiteen at de ønsker å stille som leder, sier han til NTB.

– Partiet er mer enn én person

Kaski sier at en rolle som partileder krever mye og at det ikke er en beslutning som kan tas lett på.

– Så er et parti er aldri bare én person. Å sørge for en mer omfordelende politikk som kutter i klimautslipp og å bygge SV videre er noe vi må gjøre i fellesskap. Det gleder jeg meg til å ta fatt på når jeg er tilbake fra permisjon 21. februar, skriver Kaski.