Politiet ble klokken 04.26 natt til fredag varslet om et ran i en kiosk på Bislett. Gjerningspersonen var maskert, men politiet fikk raskt beskrivelser å gå etter.

– Vi kom raskt på stedet etter meldingen, men da hadde gjerningspersonen forlatt kiosken like før. Vi har hatt flere enheter i søk, men foreløpig ikke funnet mistenkte, sier operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen til Avisa Oslo.

Den ansatte skal ha vært alene på jobb, men en person som var kunde i kiosken, ble vitne til hendelsen.

Politiet har avhørt de to og sikret video fra stedet. Gjerningspersonen skal ha truet med en våpenlignende gjenstand, men den ansatte er fysisk uskadd.

– Det er klart at det er en skremmende opplevelse å få ett våpen rettet mot seg. Om det var ekte eller ikke, det vet vi ikke enda. Men basert på video fra stedet, ser det i hvert fall ut som et, sier operasjonslederen.

Kioskran – og andre typer ran – var mer vanlig før. Da kunne man få med seg til dels store pengesummer. I dag er det lite kontanter å få tak i.

– Det vi har fått opplyst, er at personen fikk med seg sigaretter, sa operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til NTB kort tid etter hendelsen ble meldt.

Politiet har opprettet sak på forholdet, og jobber nå videre med etterforskning.

Har du bilde eller video? Send gjerne til tips@ao.no