Politiet rykket ut til Tøyenbekken med mange patruljer tirsdag kveld, etter melding om at en person var knivstukket og slåssing mellom flere personer.

– Politiet har identifisert to mindreårige gjerningspersoner. En er pågrepet. En annen mistenkt er under 15 år. Han ble derfor ikke pågrepet, men ivaretas av familie og barnevern, skriver politiet i en pressemelding.

De to ble anholdt like etter klokka 19.30 tirsdag kveld. Den første personen ble pågrepet like ved, i Smalgangen på Grønland.

Ikke tilfeldig

Ifølge politiet skal det ha oppstått en konflikt på stedet som involverte flere personer, men sier det er for tidlig å si noe ytterligere om foranledning på dette tidspunktet.

– Hendelsen fremstår per nå som ikke tilfeldig, heter det i pressemeldingen.

Mellom fem og ti personer skal har vært involvert i hendelsen.

Politiet følger også opp i det forebyggende sporet og er til stede på berørte skoler onsdag. De aktuelle skolene ble varslet tirsdag kveld.

Flere antatte gjerningspersoner

Den fornærmede, en voksen mann i slutten av tenårene, ble raskt kjørt til sykehus.

– Hans helsetilstand er etter omstendighetene god, heter det.

Politiet skriver at saken er i en innledende fase, men at den er høyt prioritert og etterforskes bredt. Blant annet har politiet gjennomført noen avhør og sikret viktige spor.

– Politiet jobber med å identifisere flere antatte gjerningspersoner.

Den ene mistenkte, som er pågrepet, blir fremstilt for varetektsfengsling kl. 13.00. Britt Kjelleberg er oppnevnt som forsvarer.