– Vi fikk melding kvart på to i natt om en mann som var skadd av en skarp gjenstand. Da vi kom hit, møtte vi en mann som var veldig blodig, forteller innsatsleder Tore Barstad til Avisa Oslo.

Natt til torsdag ble to personer pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en mann i 50-årene ble knivstukket på Torshov. Torsdag ettermiddag har politiet endret har siktelsen til grov kroppsskade.

Påtaleansvarlig Vilde Humlegård sier det skjer etter en helhetsvurdering og skadeomfanget.

– Det er på bakgrunn av en vurdering av opplysningene vi har om saken per nå. Nå har vi en noe bedre oversikt enn vi hadde etter pågripelsen, sier Humlegård.

Alvorlig skadd

Mannen er alvorlig skadd, men er stabil torsdag morgen, ifølge politiet.

Politiet har fremdeles ikke hatt mulighet til å avhøre fornærmede på grunn av hans helsetilstand, opplyser Humlegård. Vedkommende ble sendt til Ullevål sykehus etter hendelsen, og ivaretas fremdeles av helse.

De to siktede mennene er heller ikke avhørt, men politiet ønsker å komme i gang i løpet av ettermiddagen.

Humlegård vil ikke kommentere noe om relasjonen til de involverte eller om de har beslaglagt noe våpen før avhørene er gjennomført.

Åstedet er inne i en leilighet på Torshov. Politiet søkte lenge etter en mistenkt person, og han ble pågrepet litt over klokka 03 i natt, bekrefter Barstad.

– Vi har drevet med etterforskning på åstedet og kom frem til en mistenkt som er pågrepet, sier han.

Siden ble den andre mannen person pågrepet og kjørt til arresten.

Fornærmede ringte politiet

Det var den skadde som meldte politiet om hendelsen.

– Personen var påført alvorlige skader og ble tatt hånd om av helse umiddelbart, sier Tore Barstad i en pressemelding torsdag morgen.

Bakgrunnen for hendelsen er fortsatt ukjent.

– Vi har vært bekymret for at det kunne være ytterligere en skadd person, med bakgrunn i funn på stedet, men dette er vi nå sikre på ikke er tilfelle, sier Barstad til AO.

Mannen som først ble pågrepet, befant seg inne i en leilighet ikke langt unna åstedet.