– Det virker som om medlemmene har vært hyggelige, sier en blid Fabian Stang til Avisa Oslo. 

Tirsdag publiserte Oslo Høyre resultatene av den rådgivende uravstemningen, der medlemmer av Oslo Høyre har stemt på hvem de mener bør stå på valgliste under neste års lokalvalg. 

Stang står altså på en andreplass med 470 stemmer, kun slått av Eirik Lae Solberg på førsteplass med 528 stemmer. Etter Stang følger Anne Lindboe, som er utpekt som ordførerkandidat og andreplass på lista av nominasjonskomiteen i Oslo Høyre.

Kan tenke seg sisteplassen

Samtidig er den tidligere ordføreren klar på at han ikke ønsker å utfordre verken Solberg eller Anne Lindboe – som fra før er utpekt av nominasjonskomiteen til å stå på de to øverste plassene på lista.

– Jeg synes de to andre er flotte kandidater, sier han.

– Så du kommer ikke til å utfordre dem? 

– Nei, på ingen måte. Men det er klart at når man først er med på sånne meningsmålinger og lignende, er det hyggelig å ikke være helt glemt. Jeg ser på dette som et uttrykk for takk for fin innsats tidligere. 

Faktisk går Stang så langt som å si at han ikke ønsker seg en plass på topp ti engang. Dette er de såkalt kumulerte plassene som mer eller mindre er garantert en plass i bystyret etter valget.

– Det er så mange flotte navn som nå er foreslått. Jeg er opptatt av å være med på dette for å vinne valget, så jeg kan tenke meg å stå på sisteplass. 

Han legger spøkefullt til:

– Jeg tror vi har 59 på lista. Hvis jeg da står på sisteplass kan jeg kanskje skaffe Høyre et rent flertall.

Vil vinne valget

– Har du gitt beskjed til nominasjonskomiteen om at du ikke ønsker en høy plassering?

– Jeg har nevnt det for komiteen at hvis de vil ha meg på listen, så må det bli veldig langt ned. Jeg skal ikke ha noen free ride.

For Stang er det viktigste at Høyre vinner valget og at det sittende byrådet byttes ut. 

– Jeg er veldig opptatt av at vi får til et skifte, for det er ikke god nok stemning i byen. Vi har så mange muligheter som vi i dag skusler bort ved å bråke i stedet for samhold.

Uravstemningen er rådgivende foran nominasjonsmøtet til Oslo Høyre senere i september.

Den innstilte byrådslederkandidaten Eirik Lae Solberg toppet 528 av stemmene foran Oslo-ordfører Fabian Stang, som hadde 470 stemmer, mens den innstilte ordførerkandidaten Anne Lindboe er nummer tre med 378 stemmer.

Videre fulgte:

James Stove Lorentzen 294
Arve Juritzen 281
Merete Agerbak-Jensen 250
Grete Horntvedt 246
Isabelle Ringes 236
Jenny Helene Syse 230
Mehmet Kaan Inan 220
Hassan Nawaz 211