Lørdag kveld melder VG om at karantenehotellene på Gardermoen er fulle og at de reisende nå sendes til Oslo.

– Det er nå satt inn ekstra ressurser i mottakssystemet, inkludert flere busser, og reisende som skal i hotellkarantene blir for øyeblikket sendt til Oslo, sier kommunaldirektør for Helsevern og sosial omsorg i Ullensaker kommune, Gunnhild Grimstad-Kirkeby, til VG.

– Sjokkerende

En av mange som ankom Norge fra såkalte røde land lørdag sier til NTB at hun opplevde situasjonen som kaotisk med mangelfull og tvetydig informasjon.

– Jeg har faktisk ikke vært i noen annen situasjon de siste ukene hvor jeg har opplevd like stor risiko for smittespredning. Det synes jeg er ganske sjokkerende, sier kvinnen.

Kvinnen fortalte NTB at hun ventet på karanteneopphold på Anker Hotell i Oslo.

Full pågang av karantenegjester

Avisa Oslo har pratet med en hotellansatt på Anker Hotell ved Grünerløkka, og hun forteller om stor pågang i 18.30-tiden.

Ifølge den ansatte fikk de plutselig beskjed av Oslo kommune om å ta imot folk som ikke fikk plass på karantenehotell ved Gardermoen.

Lørdag tar de imot 155 gjester fra flyplassen, som alle må i karantene. De har kun elleve ledige rom igjen.

Den ansatte forteller at de er forberedt og at de har vært karantene-hotell tidligere også.

Utenfor hotellet er det lørdag kveld pizzabiler som leverer mat til gjestene.

Holdes alltid atskilt

Distriktsdirektør for Scandic i Oslo, Morten Malting, skriver i en e-post til Avisa Oslo lørdag kveld at de også tar imot karantenegjester på hotellene sine når det er nødvendig.

– Alle våre hoteller har tydelige rutiner for hvordan de skal håndtere slike gjester. Vårt viktigste hensyn er å sikre god logistikk og ivareta smittevern på en god og forsvarlig måte for alle gjester. Karantenegjester holdes alltid atskilt fra øvrige gjester og i egne områder på hotellet.

– Hva betyr det for dere å få flere gjester i en ellers tung tid økonomisk?

– Vi er glade for alle gjestene vi får, og gjør vårt ytterste for å ivareta dem på en god og trygg måte.

Får ikke være i fellesarealer

Malting skriver at karantenegjestene ikke får noen konsekvenser for øvrige gjester.

– Vi holder alltid karantenegjestene atskilt fra andre gjester og i egne områder. De har heller ikke tilgang på våre fellesarealer. De som sitter i karantene får mat servert utenfor døren, og våre ansatte bruker beskyttelsesutstyr som blant annet plasthansker og munnbind når de løper ærender i deres tildelte område på hotellet.

– God kapasitet

Avisa Oslo har også kontaktet Nordic Choice Hotels for å høre om de tar imot karantenegjester i Oslo.

– Av Nordic Choice-hoteller er det Comfort Hotel Runway og Clarion Hotel & Congress Oslo Airport som er leid ut til Ullensaker Kommune som karantenehotell, skriver Kristina Breivik, kommunikasjonsrådgiver i hotellkjeden i en e-post.

På generell basis har de god kapasitet på hotellene i Oslo, melder hun.