– Jeg er veldig glad for at det ordnet seg så fort, sier Robin Friis, nestleder i styret til Høybråten Skoles musikkorps.

I forrige uke kom overraskelsen. For første gang fikk korpset ikke lov til å parkere utenfor Stasjonsfjellet skole mens de skal ha loppemarked i slutten av april.

Det betyr at møbler, bøker og andre gjenstander måtte bæres 1,5 kilometer, til nærmeste busstopp.

– Det kunne fått store konsekvenser. Vi tok umiddelbart kontakt med politikere i Stovner bydel, sier Friis som forteller at de brukte mye tid på å klage, sende e-poster og å ta telefoner den siste uka.

Ombestemte seg

Bymiljøetaten skriver i en e-post at de som hovedregel ikke tilrettelegger for økt parkering i forbindelse med arrangementer og lignende.

– Imidlertid ser vi at det ved kortvarige arrangement, som loppemarkeder, kan være et ekstra behov for parkering knyttet til salg og kjøp av større varer, sier Rune Gjøs, direktør for mobilitetsdivisjonen.

Det betyr at korpset får tillatelse til midlertidig parkering, som de har søkt om.

– Helt håpløst

Friis kaller det en gladsak, men sier «det skal jo ikke være sånn at man må kjenne politikere og journalister for å snu en slik sak». Det er Lars Petter Solås (førstekandidat til FrP) enig i. Han sier saken er «helt håpløst».

– Det er bra kommunen fikk ryddet opp, men man skal ikke trenge et presseoppslag for å få gjennom søknadene sine, sier Lars Petter Solås.

Solås mener at historien til korpset er et symptom på det han kaller blindt bilhat.

– Både frivilligheten og resten av Oslo fortjener forutsigbarhet i møte med kommunen. FrP går til valg på en ny samferdselspolitikk som spiller på lag med Oslo-folk. Da vil det ikke bli flere episoder som dette, sier Lars Petter Solås (FrP).

Også Robin Friis påpeker hvor viktig forutsigbarheten er.

– Dette handler om rammebetingelser og forutsigbarheten til korpsene i Oslo. Mye går på tvers av etater i Oslo, noe som er vanskelig. Jeg håper at politikerne på Rådhuset ser at korps er mer enn budsjett og tall, og at vi gir et tilbud til barn og unge året rundt, ikke bare på 17. mai og på loppemarkeder to ganger i året. De er hjertelig velkommen på en kopp kaffe, sier han.

Les også

Med tårer i øynene bestemte Tore (60) seg for å legge ned blomsterbutikken – så ombestemte han seg