– Det er kaldt i dag, og det kommer sikkert til å være omtrent like kaldt i morgen, sier statsmeteorolog Marit Berger.

Tirsdag er det derimot håp for at temperaturene stiger, slik at det blir varmere enn minus 10. Det er i de lavtliggende områdene, som Oslo sentrum, at det vil være kaldest de neste dagene. Dette kommer av at den kalde lufta synker nedover og blir liggende.

– Blir varmere til sommeren

– Det er i dag og i morgen som er kaldest. Det henger sammen med at det er klart og fint vær. Bare en kler seg godt nok så kan det være fint å komme seg ut litt, sier Berger.

Hun advarer samtidig om at luftkvaliteten er noe dårligere nå, blant annet fordi det er lite vind og fordi det fyres mer.

– En del luftforurensing kommer av at en fyrer, og det gjør en jo gjerne når det er kaldt, sier hun.

– Blir det varmere snart?

– Det ser sånn ut. En eller annen gang skal det snu. Det kommer til å bli varmere til sommeren, sier Berger.

Fra spøk til alvor, onsdag ser det ut til å gå mot mildere dager. Da skal det skye til, og trolig komme et skifte med noe mildere luft.

– Det ser ut til at det holder seg på minussiden, men betraktelig nærmere null enn vi er nå.

Kan forvente snø

Med det noe mildere været kommer også nedbør, og så lenge minusgradene holder seg vil det også komme snø. Det er ifølge Berger ikke forventet de største nedbørsmengdene, men vi kan forvente litt snø hver dag fra onsdag til søndag.

– Totalt sett kan det bli litt ut av det. Det ser ut som det kan komme en del snø utover i neste uke, men da er det et veldig stort sprik i temperaturvarselet, sier Berger.

Søndag har prognosene veldig store sprik, og viser ifølge Berger temperaturer fra + 4 grader til -11.

– Det er vanskelig å si hvor mye snø og hva slags temperatur det blir fremover. Jeg kan ikke love hvit jul, men jeg kan heller ikke si at det ikke blir det, sier hun.

Les også

Røde tall tvinger det populære bakeriet til å tenke nytt: – Oslofolk har ingen bakerikultur

Les også

«Straffes» for å få barn i desember: – Tanken streifet oss ikke engang