Politiet ber om at mannen som er siktet for drap på en kvinne i 60-årene på Teisen i Oslo torsdag, varetektsfengsles i fire uker.

– Det er begjært fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, opplyser politiet fredag ettermiddag.

Fengslingsmøtet finner sted i Oslo tingrett, fredag klokken 14.

Den siktede fikk fire uker fengsling med brev og besøksforbud, opplyser hans forsvarer Salman M. Hussain.

– Han samtykket til det. Det handler om at han har respekt for at politiet trenger noe tid så tidlig i etterforskningen i en så alvorlig sak som gjelder drap.

Men til selve siktelsen har han ikke erkjent straffskyld, understreker Hussain.

– Han tar denne saken svært tungt, det er en voldsom belastning for han.

– Helsemessige årsaker gjør at vi ikke har kunne avhøre siktede per nå, men det er ønskelig å få gjennomført avhør så snart det lar seg gjøre, uttalte leder for etterforskningsseksjonen drap, Anne Solem Alræk, til NTB ved 11-tiden.

Like før kl. 15.30 sier Hussain at den siktede fortsatt er i en slik tilstand at han ikke er klar til å avgi et avhør.

Bodde i samme blokk

Politiet rykket natt til fredag ut på en adresse på Teisen etter melding om drap på en kvinne i en leilighet.

– Den siktede og den avdøde bodde i samme blokk. De bodde ikke i samme leilighet, men var naboer, sier politiadvokat Christian Hatlo til Avisa Oslo fredag morgen.

– Jeg vet ikke hvorfor de møttes, sier Hatlo.

Politiet ble varslet om en person som var skadd i en leilighet fra AMK klokken 23.37. En kvinne ble bekreftet død på stedet.

I en pressemelding fra politiet fredag formiddag forteller de at det ble foretatt livreddende førstehjelp på kvinnen, men at livet ikke var til å redde.

– Den pågrepne er en mann i 30-årene. Vedkommende er siktet for drap. Fornærmede er en kvinne i 60-årene. Pårørende er varslet i saken, og følges opp av pårørendekontakter i politiet, står det videre i pressemeldingene.

Tidligere dømt

Den siktede er tidligere domfelt for blant annet grovt ran og grov vold.

Ved et tilfelle i 2004 deltok han i vold mot en ung mann i fellesskap med andre. Offeret ble påført brudd i en albue og i to ribbein, fremgår det av dommen mot ham.

Siktede ble idømt 209 timers samfunnsstraff, som var en fellesstraff med to andre dommer. I 2006 ble han dømt for legemsfornærmelse til betinget fengsel i 30 dager etter en voldsepisode i sentrum samme år.

I 2008 ble han dømt for grovt ran til fengsel i åtte måneder, som var en fellesstraff med dommen fra 2006.

Beslaglagt gjenstand

Da nødetatene kom til leiligheten var kvinnen hardt skadd. Hun ble senere erklært død på stedet. Den siktede mannen var også i leiligheten, og ble pågrepet uten dramatikk.

Hendelsen skal ha skjedd inne i leiligheten, ifølge politiet.

Politiet har kontroll på en gjenstand, men kan ikke si om dette er gjenstanden som ble brukt.

– Vi har heller ikke helt oversikt over hva slags skader den avdøde har, annet enn det som allerede er formidlet. Det er så tidlig nå at vi ikke kan utelukke noe, men vi har kontroll på én eller flere gjenstander, sa politiets innsatsleder på stedet, Svend Bjelland.

Politiadvokat Hatlo sier det er for tidlig å si noe om hva som kan ha vært drapsvåpenet, men at de har beslaglagt flere gjenstander.

Politiet snakket også med et vitne på stedet, sent torsdag kveld. Vedkommende var ikke vitne til hendelsen, men har tilknytning til blokken, ifølge Hatlo.

Vil ha tak i vitner

Etterforskningen er i en innledende fase. Det er for tidlig å si noe om foranledningen og motivet for hendelsen, melder politiet.

Politiet oppfordrer vitner som kan ha informasjon av interesse om å ta kontakt med politiet så fort som mulig. Ta kontakt på https://tips.politiet.no/oslo

Det er ingenting som tilsier at flere kommer til å bli pågrepet i forbindelse med hendelsen, sa politiadvokat Hatlo til AO tidligere fredag.