Etter utdanning ved Handelshøyskolen, jobbet Lars som Senior Executive i Accenture i hele sitt yrkesaktive liv.

Sommeren 2017 fikk Lars diagnosen hjernekreft. Han tok da et valg; I tillegg til å bruke tid på familien og en krevende jobb, bestemte han seg for å gjøre en forskjell for kreftsaken. Håpet var å leve til neste forskningsgjennombrudd, og sørge for best mulige dager på veien. Ikke bare for sin egen del, men for alle kreftpasienter og deres pårørende.

Lars ble styreleder i Hjernesvulstforeningen, og varaordfører i Kreftforeningens representantskap. Han var likeperson og brukermedvirker. Som brukerrepresentant ved Oslo universitetssykehus har han tatt aktivt del av utviklingen av det fremtidsrettede og nye Radiumhospitalet. Lars satte seg grundig inn i sakene, og kom med kloke og tydelige innspill med utgangspunkt i pasientenes behov.

Lars var frontfigur i innsamlingsaksjonen «Krafttak mot kreft». Takket være midlene fra aksjonen kunne vi, sammen med fagmiljøet ved universitetssykehusene, realisere Norsk Hjernekreftnettverk.

Målet er sterkere forskningsinnsats, mer utprøvende behandling og et medisinsk kvalitetsregister for hjernesvulster i Norge.

For oss som fikk gleden av å samarbeide tett med Lars er det mange ting som sitter i; hans glødende blikk og gode smil, hans pågangsmot, hans lederegenskaper med en løsningsorientert og målbevisst tilnærming. Sorgen er tung å bære, men Lars sitt engasjement for kreftsaken lover vi å ta videre.

Vi lyser fred over Lars Bestums minne.

Våre varmeste tanker går til Inger-Lise, Jenny og Christian.