SISTE: – Nå er det fullt, dessverre. Det er ikke plass til flere, roper en av vaktene. Sikkert flere hundre oppmøtte forlater plassen skuffet.

Lillebjørn Nilsen bisettes fredag ettermiddag kl. 13 fra rådhuset. Den folkekjære artisten sovnet stille inn lørdag 27. januar, 73 år gammel.

Bisettelsen er åpen for alle, og ordfører Anne Lindboe (H) og kulturminister Lubna Jaffery (Ap) er blant de som er til stede i bisettelsen.

– Vi ønsker å hedre ham spesielt, derfor åpner vi denne gangen Rådhuset for en æresbegravelse, sa Lindboe da det ble kjent at kommunen ville dele regningen med familien.

Etter ønske fra familien blir det en åpen seremoni der alle som ønsker det kan delta. I tillegg til minneord er det ventet kunstneriske innslag.

Lillebjørn Nilsen ble belønnet for sitt betydningsfulle arbeid med flere priser, inkludert Oslo bys kulturpris og kunstnerpris. I 2017 ble han æret med St. Hallvard-medaljen, Oslos høyeste utmerkelse. Denne anerkjennelsen understreker den store påvirkningen han har hatt på byen, heter det i en pressemelding.

I begrunnelsen for tildelingen av Oslo bys kulturpris til Lillebjørn Nilsen sto det blant annet: «Mer enn nesten noen annen har han bidratt til å skildre Oslos kultur, byens selvforståelse, dens identitet og stolthet som storby».

Etter familiens ønske blir det ikke anledning til å ta bilder eller filmopptak i Rådhushallen.

Les også

Kongen av Oslo-sanger er død. Leve Kongen!