NETTAVISEN: LILLESTRØM-VÅLERENGA 2-0:

ÅRÅSEN(Nettavisen):

Det intense oppgjøret mellom de to rivalene var preget av høy temperatur på tribunene fra start. Kampen ble utsatt i noen minutter etter at bortefansen fyrte av store mengder fyrverkeri før avspark.

Ampert etter kamp

Lillestrøm-spilleren Mads Hedenstad Christensen valgte etter kampen å håne VIF-supportere og spillere. Keeperen gikk mot borteseksjonen og vinket noe som satte sinnene i kok. Flere spillere og ledere fra begge lag løp til og havnet i klinsj ute på banen. Situasjonen førte til at VIF-spillere som ble provosert og irritert.

Se scenene her:

Geir Bakke fikk også gummislanger kastet mot seg av hjemmesupporterne ved kampslutt.

Lillestrøm best

LSK tok tak i kampen innledningsvis og var det farligste laget tidlig i oppgjøret.

Den første store sjansen kom etter 15 minutter da Gjermund Åsen svingte inn et frispark som Martin Ove Roseth headet like til side for stolpen.

Fem minutter senere kom Eskil Edh til en god sjanse etter et gjennombrudd på høyresiden. Skuddet gikk i nettveggen.

Vålerengas kompromissløse midtstopper Eneo Bitri fikk se det gule kortet av kampens dommer Rohit Saggi i denne perioden. På en corner kort tid senere tok LSK ledelsen gjennom en heading fra Roseth. Midtstopperen løp seg fri fra sin markering og stanger de kanarigule i føringen.

– Åråsen rister, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker i sekundene etter ballen lå i nettet.

Vålerenga på sin side sleit voldsomt med å skape noe som helst.

– Fryktelig bleke, sier Simen Stamsø Møller om Vålerengas prestasjon på banen i den første omgangen.

Møtt av avskyelig banner

På vei inn til pause fikk Geir Bakke en klar og tydelig beskjed fra Lillestrøm-fansen.

– Etter matchen skal du dø, lød ordene fra hjemmesupporterne.

Bakke ble også møtt av en avskyelig banner.

– Lillestrøm-fansen sier ifra om det de mener, det må jeg tåle. Jeg fokuserer på laget mitt, sier Geir Bakke om banneret.

I starten av den andre omgangen ble kampen igjen utsatt på grunn av bluss. Temperaturen var til å ta og føle på i det prestisjefulle derbyet.

I den andre omgangen spilte Vålerenga seg mer inn i kampen.

– Vålerenga nærmer seg noe, sa Øyvind Alsaker etter at Vålerengas serbiske spiss Andrej Ilic driblet seg til en stor sjanse, som han bommet på.

Supersub

Til tross for et vedvarende Vålerenga-trykk så var det Lillestrøm som scoret det skjebnesvangre målet. Innbytter Mathis Bolly kontret inn 2-0 etter at Magnus Bech Riisnæs mistet ballen som bakerste mann.

– En grusom feil fra unggutten, sa TV2s Simen Stamsø Møller.

Etter 2-0 tok Lillestrøm tilbake initiativet i kampen og kontrollerte inn en knockout-seier.

– Du ser hvor mye denne seieren betyr. Det betyr så mye for oss selv og supporterne, sier målscorer Mathis Bolly til TV2 etter kampen.