– Vi skal sørge for at vi kommer tilbake til åpningstider som før pandemien.

Det sier byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester Rina Mariann Hansen (Ap) om Oslo Navs åpningstider til Avisa Oslo.

– NAV-kontorene skal ha åpent fra 09-15, slår hun fast.

Torsdag skrev Avisa Oslo om Jostein Mørch som reagerer kraftig på at Navs gamle åpningstider ikke er kommet tilbake etter pandemien.

– Nav skal i prinsippet være for folk. De fleste skal innom der i løpet av livet, og da må de jo være tilgjengelige, uttalte Mørch til AO.

Direktør i Nav Oslo, Thone Nordlund, bekreftet da overfor AO at pandemi-åpningstidene ikke var blitt endret tilbake etter gjenåpningen, og at de foreløpig ikke hadde gjort noen vurdering av åpningstidene etter pandemien.

– Vi opplever å dekke behovet for drop-in henvendelser med dagens åpningstid. NAV-kontorene er tilgjengelig i hele arbeidstiden for akutte henvendelser og nødhjelp for de som har behov for dette, sa hun og poengterte at NAV Oslo og Oslo kommune beslutter åpningstidene i publikumsmottakene sammen, og at eventuelle endringer vurderes ved behov.

Nå bekrefter altså byråd Hansen (Ap) at de gamle åpningstidene vil komme tilbake.

– NAV-kontorene har ansvar for både statlige og kommunale ordninger, og fordi de er viktig for våre sosiale tjenester er vi opptatt av tilgjengelighet for innbyggerne. Derfor har bystyret også vedtatt at det skal vært åpningstider som sørger for tilgjengelighet, sier hun.

– Når vil dette komme på plass?

– Vi er allerede i en prosess med NAV Oslo og bydelene om hvordan vi snarest mulig kan gå tilbake til åpningstidene som var før pandemien, altså fra kl. 09-15, svarer byråden.