(Nordre Aker Budstikke) Kampen var en av sesongens viktigste for Lyn. Så lenge de ikke tapte mot Nordstrand, var opprykk til 2. divisjon sikret.

De to lagene lå øverst i sin avdeling i Norsk-Tipping-ligaen før kampen. Lyn øverst med 64 poeng, fem foran Nordstrand.

Sesongen har så langt vært vellykket for begge lag. Lyn har bare vunnet, og få av spillerne har blitt skadet. Likevel ventet trener Jan Halvor Halvorsen at det kom til å bli en tøff «batalje».

Det hindret ikke Lyns herrer. De leverte i den viktige kampen – og sikret opprykket med god margin.

Tjente på selvmål

Allerede i kampens fjerde minutt gikk Lyn i ledelse. Det sørget August Tuastad Randers for.

Derfra så de seg ikke tilbake.

Det andre målet kom etter 18 minutter. Nordstrands August Fredriksen økte Lyns ledelse til 2–0 etter et selvmål.

Bare fire minutter senere fulgte Lyns Ibba Laajab opp med et nytt mål.

David Tavakoli sørget for dagens fjerde mål da han scoret på et frispark etter 75 minutter.

Ville jubelscener

Da kampen ble blåst av, gikk det ikke mange sekunder spillerne løp mot hverandre og samlet seg i en sirkel. Så fulgte supporterne på.

En av Lyn-tilskuerne var også rask med å fyre opp bluss på banen.

I en svær samling midt på banen feiret både spillere og supportere at Lyn neste sesong skal spille i Post Nord-ligaen.