Årsaken til innsnevringen er nødvendige utbedringer av Gjerdrums vei bru. Det vil påvirke trafikken på Ring 3 mellom Ullevål stadion og Nydalen stasjon.

– Vi beklager ulempene, men dette er viktige arbeider som må gjennomføres nå. I tillegg til innsnevring til ett kjørefelt, blir strekningen helstengt natt til mandag 15. april og tirsdag 16. april for forberedende arbeider. Helstenging på natt disse to dagene er fra klokka 22:00 til 05:30. Tilsvarende helstenging blir det også ved avslutning av prosjektet, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Selve arbeidene med utbedring av brua starter onsdag 17. april.

Innsnevringen til ett felt strekker seg fra vest i Tåsentunnelen til cirka ved Nydalen stasjon bussholdeplass. Av- og påkjøringer blir ikke berørt av innsnevringen. Innsnevringen er helt nødvendig for at arbeidene kan gjennomføres. Innsnevringen vil gjelde hele døgnet i anleggsperioden.

I forbindelse med Ring 1-oppgraderingen av Hammersborgtunnelen og Vaterlandtunnelen, må andre hovedveier gjøres klare for å kunne håndtere den ekstra belastningen denne stengingen vil medføre.

– Det er derfor kritisk å få gjennomført oppgradering av Gjerdrums vei bru før arbeidene med Ring 1 starter, melder vegvesenet.

– Dette er en høyt trafikkert strekning med en døgntrafikk på cirka på 60.000 kjøretøy. Velger ikke mange av de som kan å bruke alternativ transport eller ruter, slik at trafikken går ned i anleggsperioden, så vil det bli en svært krevende trafikksituasjon med lange køer og betydelig lengre ventetid enn i dag.

Han presiserer at innsnevringen også rammer bussene som trafikkerer Ring 3.

Busslinje 23 og 24 kjører på strekningen og over lokket ved Tåsen. Disse busslinjene vil bli påvirket av kødannelsen og forsinkelser vil oppstå.

– De som skal reise på strekningen anbefales å beregne ekstra god tid og vurdere om de kan benytte andre transportmiddel eller andre ruter i perioden, sier pressetalsperson i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

Det finnes ingen alternativ trasé for bussen på strekningen, og det er derfor uunngåelig at bussen blir påvirket.