– Vi har noe vognmangel i dag og, og det er antakelig årsaken til at noen avganger er innstilt, sier pressekontakt i Ruter, Sofie Bruun, tidlig torsdag morgen.

Onsdag førte skader på flere busser til at flere avganger ble innstilt i morgentimene og utover dagen. Torsdag forsetter problemene. Like etter klokken 07.00 er det innstillinger på flere linjer, blant annet 34, 60, 71 og 24.

Setter inn ekstra busser

Avisa Oslo meldte onsdag at det kan bli aktuelt for Ruter å sette inn ekstra busser, dersom problemene vedvarer. Dette vil i så fall skje fra og med fredag. Da er planen å sette inn ekstrabusser i rutetrafikken, og benytte seg av de rosa bussene for eldre ved behov.

– Tanken med de rosa bussene er at om vi må sette inn busser med høyt gulv, som det nå planlegges for, så vil de rosa bussene være en løsning for de passasjerene som ikke kommer seg på de store bussene, forklarer Bruun.

De rosa bussene skal altså ikke settes inn i rutetrafikken, men brukes ved behov.

Omdirigerer trikken over Grünerløkka

Like før klokken 08.00 melder Ruter at det er stans for trikkene i Trondheimsveien. Alle vogner på linje 17 retning Rikshospitalet omdirigeres via Grünerløkka inntil videre, melder de.

– Holdeplassene Sinsenkrysset, Sinsenterrassen, Rosenhoff, Carl Berners plass, Sofienberg, Lakkegata skole og Heimdalsgata blir ikke betjent.

11.000 avganger

Torsdag morgen er det registrert en rekke innstillinger og flere forsinkelser, men de fleste avganger går som normalt, understreker Bruun:

– Vi forsøker å kjøre alt vi kan. I hele Ruters område har vi 11.000 avganger vi skal kjøre hver dag, så det er heldigvis mange avganger som går som de skal, sier hun.

Her kan du følge trafikkmeldingene fra Ruter og holde deg oppdatert på hvilke avganger som er innstilt.

Les også

De nye elbussene er helt krise i snøkaoset: Går vinningen opp i spinningen?