Politiet fant Ramilem Kamal død etter forblødning da de tok seg inn i leiligheten hennes på Bjørndal i Oslo 6. februar 2019.

Senere samme kveld ble en 42 år gammel mann som var Kamals nabo, pågrepet av politiet på en buss i Ski og siktet for drapet.

Nå er han dømt til 13 års fengsel i Borgarting lagmannsrett, melder NTB. Straffen er likelydende med det han ble dømt til i Oslo tingrett i fjor sommer, en dom han altså anket.

I dommen kommer det frem at Kamal døde etter å ha blitt påført 35 knivstikk. 42-åringen har forklart at det var stemmer i hodet hans som befalte ham om å drepe henne.

Lagmannsretten finner det imidlertid ikke bevist at han var psykotisk da han begikk drapet.

«Etter lagmannsrettens syn gir bevisførselen under ankeforhandlingen ikke grunnlag for å hevde at tiltalte på drapstidspunktet var uten evne til å vurdere sitt forhold til omverdenen», heter det i dommen.

Blant annet viser de til at det å høre stemmer i seg selv ikke utgjør noen psykoselidelse. I tillegg var tiltalte klar over at stemmen ikke var virkelig.

«Selv om stemmen hadde en befalende karakter, har tiltalte forklart at han flere ganger har greid å motstå befalingene, bl.a. da stemmen skal ha bedt ham om å ta sitt eget liv. At han på denne måten er i stand til å treffe egne valg, trekker i retning av at han også må være strafferettslig ansvarlig for de valg han treffer», står det i dommen.

Videre mener lagmannsretten at han heller ikke kan gis noe strafferabatt fordi en stemme skal ha bedt ham om å drepe Kamal. Han innrømmes dog noe reduksjon i straffen på bakgrunn av at han har erkjent å ha begått drapet.

I tillegg til fengsel i 13 år, må mannen betale 86.379 kroner i erstatning til avdødes søskenbarn.