SISTE: Ingen er pågrepet, men politiet jakter flere personer. Det uttaler de til VG.

Nå jobbes det videre med flere etterforskningsskritt, blant annet kameraovervåkning og vitneavhør. Vi etterforsker bredt,og opp mot flere miljøer. Slik politiet vurderer situasjonen er det ikke fare for tredjeperson, sier Salvesen til Dagbladet.

Klokka 03.23 var politiet på Grønland etter melding om at en person var skutt. Fornærmede er en mann i 20-årene.

NTB skriver at en mann ble funnet skutt på en kebabrestaurant på Grønland. Daglig leder i Beirut Kebab i Smalgangen, Ali Issam Kanaan, bekrefter overfor VG at det er her hendelsen har skjedd.

– Slik jeg har forstått det har skuddene kommet utenfra, mens den fornærmede har oppholdt seg inne i lokalet, sier politiets innsatsleder på stedet Monica Engebretsen til NTB.

– Vi er i kontakt med en person som har skader forenlige med skudd. Vi jobber på stedet. Vi har ikke kontroll på gjerningspersonen. Det er ikke grunn til å tro at det er fare for beboere i området, skrev politiet på X.

Personen var bevisst da politiet kom til stedet, men betegnes som alvorlig skadet. Vedkommende er kjørt til sykehus i ambulanse.

Noe senere beskrev politiet at de jobbet på stedet med teknisk og taktisk etterforskning.

– Ingen er pågrepet. Etterforskningen så langt tyder ikke på at det er en tilfeldig handling.

– Det er fortsatt ingen pågrepne i saken, og det er lite nytt å melde, sier politiadvokat Gina Elisabeth Salvesen til NTB like etter klokken 11.

Det betyr at én eller flere gjerningspersoner fortsatt går på frifot.

Politiet har imidlertid tatt beslag i et skytevåpen som de knytter til hendelsen. Det uttaler de til Dagbladet.

NTB skriver at det jobbes opp mot flere miljøer.