SISTE: Klokka 17.10 melder Oslo politidistrikt at de fortsatt venter venter på bekreftelse fra Pakistanske myndigheter om hvorvidt Arfan Bhatti er pågrepet.

Mannen i 40-årene, undergis fullstendig isolasjon, og forbud mot aviser og kringkasting i to uker. I tillegg har han brev- og besøksforbud i fire uker, heter det i en kjennelse fra Oslo tingrett.

Varetektsfengslingen ble avgjort i såkalt kontorforretning uten siktede til stede ettersom han ikke hadde motsatt seg fengslingen.

På mandag ble det kjent at politiet har pågrepet og siktet ytterligere to menn for skytingen i Oslo i juni. Til sammen er det fire siktede i saken.

Begge er siktet for medvirkning til terrorhandling, og begge nekter for å ha noe med hendelsen å gjøre.

Den ene mannen er i 40-årene og har somalisk statsborgerskap. Mannen var i avhør hos politiet mandag kveld, men avhørene ble utsatt på grunn av helsemessige årsaker.

Den andre mannen er i 30-årene og er norsk statsborger. Begge mennene er kjent for politiet fra før og begge er bosatt i Oslo.

Bhatti anholdt av politiet i Pakistan

Tirsdag meldte Aftenposten at Arfan Bhatti skal sitte i varetekt i Pakistan. Ifølge avisen ble Bhatti anholdt av en antiterrorenhet i det pakistanske sikkerhetspolitiet mandag kveld. Politiet i Oslo jobber med å få verifisert opplysningene.

Bhatti har i en årrekke vært en kjent skikkelse i norsk offentlighet – først for sin tilknytning til det kriminelle gjengmiljøet Young Guns, senere som islamist.

Det var forrige fredag politiet gikk ut med en internasjonalt etterlysing av 45 år gamle Arfan Bhatti. Han er siktet for medvirkning til terror etter at 43 år gamle Zaniar Matapour løsnet flere skudd utenfor utestedene Per På Hjørnet og London Pub natt til 25. juni.

To mennesker ble drept og 21 skadet – ti av dem alvorlig.

Bhatti nekter for å ha medvirket til skytingen, har hans advokater John Christian Elden og Svein Holden uttalt etter at etterlysingen ble kjent.