Mannen er i 30-årene og utenlandsk statsborger, men skal ha bodd i Norge i mange år. Han er kjent for politiet fra tidligere.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på relasjonen mellom mannen og ungdomsgjengen som havnet i klammeri med en annen vennegjeng.

- Vi håper han forklare seg i avhør. Først da kan vi komme tilbake til relasjoner og hva som eventuelt er bakgrunn for at dette skjer. Han har signalisert at han er villig til å forklare seg. Vi legger opp til at det skjer i morgen, sier Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt.

Ifølge Metlid skal pågripelsen ha gått rolig for seg. Mannen er siktet for forsøk på grov kroppsskade.

Krangel på paradegata

Søndag kveld brøt det ut en krangel mellom en ungdomsgjeng og en hundeeier på Karl Johan.

Ungdomsgjengen skal blant annet ha sagt at hunden Scooby var aggressiv, hevder vennegjengen til hundeeieren. Metlid ønsker ikke å svare mer om hva som forårsaket krangelen, utover å si at det var en uoverenstemmelse mellom partene.

Vennene til den fornærmede mannen, som skal ha fått en rikosjett i skoen etter skuddet mot bakken, hevder også at skytteren kom til etter å ha blitt kontaktet av ungdomsgjengen.

Det er opplysninger vi er kjent med, men del av etterforskning og vi vil ikke di mer om detaljer rundt dette, svarer Metlid.

Ingen ble skadet som følge av hendelsen, men vennene av hundeeieren ble redde.

– Om vi ble redde? Ja. Vi ringte politiet. Alt er ok nå. Men dette er ikke en normal situasjon, sa Alexander Dawid, vennen til hundeeieren, til Avisa Oslo søndag kveld.

Ingen tidligere relasjon

- Vi knytter ikke dette til noe annet som skjer i forkant, og det ikke noen relasjoner tilbake i tid eller konflikt med fornærmede.

Hun utdyper at video har vært sentralt i etterforskningen så langt.

- Sammen med avhør, resulterer det i at vi pågrep ham i dag, avslutter Metlid.