SISTE: Operasjonsleder i Politiet Line Skott sier til AO klokken 00.43 at en mann er pågrepet.

– Det er gjort undersøkelser på stedet som viser at det er en person vi mistenker at kan ha noe med brannen å gjøre. Foreløpig er det en mann som er pågrepet. Etter hvert som vi får avhørt personen får vi knyttet han inn eller ut av saken, sier Skott til AO.

Like før klokken 00.40 opplyser Skott at den pågrepne er mistenkt i saken.

– Opplysninger og funn på stedet knytter vedkommende til brannen. Av etterforskningsmessige hensyn ønsker vi ikke pr. nå å gå nærmere inn på årsaken til pågripelsen.

Startet i sofa

Torsdag kveld klokken 23.20 rykket alle nødetatene ut til en melding om røykutvikling i en 1890-gård i Vogts gate på Torshov. Brannen startet i en sofa i første etasje i bygget, som er et institusjonsbygg.

Klokken 23.48 opplyste politiet om at brannen var slokket, og at det ikke er meldt om alvorlig personskader.

Klokken 00.30 er flesteparten av beboerne inne i leilighetene sine igjen, bortsett fra de som bor i 1. etasje. Der holder nemlig brannvesenet på med å tømme ut vann, og klarerer rom for rom, ifølge AOs reporter på stedet.

Sendte sju brannbiler

Vaktkommandør Rune Elstad i Oslos brann- og redningsetat (OBRE) opplyste klokken 23.24 til Avisa Oslo at det var snakk om en fullt utviklet brann i første etasje i en 1890-gård og at sju brannbiler ble sendt til stedet.

– Det er kaotisk på stedet. Folk hopper i bakgården men det kan være fra første etasje. Det gjelder å få alle ut, sa vaktkommandør Rune Elstad i OBRE til AO klokken 23.24.

Vogts gate var under slokkearbeidet stengt, og alle trikker i området sto. Sperringene ble opphevet klokken 00.34.

Flere måtte hoppe

– Det har vært kaotisk. Det er et hospits. Det er mange rom, og man har ikke alltid oversikt over hvem som er hvor, sa operasjonsleder Line Skott til NTB.

Klokken 23.34 meldte brannvesenet på X at flere personer trengte bistand for å komme ut av bygården.

– Det er ikke meldt at de som har hoppet, har hoppet fra noen høyde og er skadd på grunn av det. Det er flere som er eksponert for røyk. Alle er bevisste, sa Skott videre.

Flere av de evakuerte beboerne hadde fått i seg røyk, men ingen trengte å bli sendt til legevakta.