Det var i morgentimene torsdag at politiet fikk inn en melding om at en 13 år gammel jente var blitt antastet på Kjelsås.

– Cirka klokken 08.30 i dag tidlig fikk politiet melding om en mann som skulle ha antastet en 13 år gammel jente.

Det sier krimvaktleder Kjersti Haremo Myhre til Avisa Oslo.

Politiet gikk i søk etter gjerningspersonen som ble beskrevet, men gjorde ikke noe resultat.

En time senere får politiet en ny melding.

– En mann hadde forsøkt å kle av en tilfeldig forbipasserende kvinne. Politiet kom på stedet og fikk kontroll på gjerningspersonen, sier krimvaktlederen.

Politiet knytter den siste hendelsen til den første.

– Han er siktet for seksuell trakasserende atferd mot barn, altså den 13 år gamle jenta. I tillegg er han siktet for voldtektsforsøk mot kvinne.

Kjent for politiet

Myhre ønsker ikke å kommentere hvor hendelsene på Kjelsås skjedde, eller om mannen er kjent for politiet fra tidligere.

Mannen er satt i arrest.

Helse ivaretar og følger opp de fornærmede i saken.

Operasjonsleder, Sven Christian Lie, har tidligere torsdag uttalt til Nordre Aker Budstikke at kvinnen var ute å gikk med et barn da mannen prøvde å dra ned buksene hennes ved Akebakkeskogen. Ifølge operasjonslederen har mannen vært i kontakt med politiet tidligere.

Skole: – Fulgt etter elever

Torsdag formiddag skriver rektor ved Kjelsås skole i en melding til foresatte at skolen de siste dagene har opplevd at en fremmed og ukjent mann har oppholdt seg i nabolaget vårt.

– Han har fulgt etter flere elever og noen ansatte. Vi har vært i tett kontakt med politiet og de har vært på skolen et par ganger. Vi har nettopp fått vite at politiet har kontroll på den siktede og at han er i politiets varetekt.

Skolen opplyser at politiet stiller med patruljebil ved skolen i morgen, fredag, for å trygge elevene. Elevene oppfordres til å gå sammen med noen til og fra skolen.

Operasjonsleder Lie kan ikke bekrefte at den pågrepne, en mann i 40-årene, som er norsk statsborger og hjemmehørende i politidistriktet, er samme person som skal ha stått bak en hendelse som Kjelsås skole meldte om onsdag.

– Det er opp til eventuell etterforskning å vise, sier han.