Politiet ble varslet om flere skudd avfyrt ved Hersleb skole på Tøyen klokken 19.53 lørdag kveld. En mann i 40-årene ble sendt til sykehus med alvorlige skader.

Den skadde mannen er kjent for politiet fra før. Vitner skal ha hørt tre eller fire skudd. Politiet mistenker at det dreier seg om et målrettet angrep.

– Vi vet lite om årsaken til hendelsen, men en hypotese er at det er et målrettet angrep i en bakenforliggende konflikt, så det er ingen fare for øvrig befolkning slik vi ser det nå, sa politiets innsatsleder Tonje Brandrud.

Nå kan politiinspektør Grete Lien Metlid fortelle Avisa Oslos lesere at en annen mann, også han i 40-årene er etterlyst og siktet etter skytingen.

– Vi oppfordrer mannen til å melde seg til politiet. Vi etterforsker saken for fullt, men det er for tidlig å si noe om motiv for handlingen. Politiet håper å få flere svar etter hvert, sier hun.

Metlid legger til at politiet mener hendelsen har tilknytning til kriminell aktivitet, og at siktede og fornærmede er kjente for politiet fra før.