Det skriver Zähler i et innlegg på sin Facebook-profil.

– Jeg vil takke alle dere som tror på mitt engasjement, og som følger med på meg. Det har blitt mange av dere etter hvert, og jeg setter utrolig stor pris på all støtte og omtanke i årene som har gått. Dere kan ikke ane hvor utrolig stort det er for meg.

Følt meg uvelkommen

Hun skriver videre at hun over tid har kjent at hun ikke så trives så godt i Oslo Frp, selv om hun trives Frp generelt.

– Jeg har kanskje følt meg litt uvelkommen hos noen toneangivende i fylkeslaget, selv om jeg også har fått mye støtte fra mange. Men jeg føler at jeg er ansett litt som et hår i suppen hos noen. Og jeg er lei av å ikke være «bra nok». Jeg trenger ikke dette.

Det er ikke lenge siden Avisa Oslo skrev at Oslo Frps valgkomité innstilte Maria Zähler som leder for Oslo Frp.

– Jeg stiller meg til disposisjon for partiet, og er motivert for å bli fylkesleder dersom partiet ønsker meg, uttalte 31-åringen til Avisa Oslo tre uker siden.

Zähler skriver at hun ikke opplever at dette er tilfelle nå.

Trist for partiet

Nåværende leder Andreas Meeg-Bentzen sier det trist for partiet at Zähler nå trekker seg.

– Hun har vært en meget flink politisk nestleder, men jeg har full forståelse for hvordan hun føler. Utover det har jeg ingen kommentarer til interne forhold.

Meeg-Bentzen, som til daglig er politiadvokat, har også selv bestemt seg for ikke å stille til gjenvalg.

Ikke ferdig i offentligheten

– Jeg tar ikke gjenvalg som politisk nestleder. Jeg ønsker også å trekke meg fra styrevervet mitt i Grünerløkka FrP. Jeg tar heller ikke gjenvalg til mitt varaverv i sentralstyret.

Hun understreker samtidig at det ikke betyr at hun er ferdig med å være en offentlig stemme.

– Jeg vil fortsatt mene mye. Jeg tror fortsatt på Fremskrittspartiets politikk, og har tillit til partiet nasjonalt. Jeg vil også fortsette å poste i sosiale medier, og å mene ting i media når det passer. Dette betyr heller ikke at jeg er ferdig med politikk for alltid. Det er jeg nok ikke. Men ikke Oslo FrP, nå.

LES OGSÅ: