– Jeg skulle inn og ha middag, men endte opp med junk food istedenfor, sier Fredrik (50) som bor ved Kiwi Bogstad Camping i bydel Vestre Aker.

Lørdag stengte alle butikkene klokken 16 fordi det er pinseaften. Det kan virke som dette faktum kom brått på samtlige.

Planer om å handle alkohol i dag? Da bør du skynde deg

Ved den helligdagsåpne Kiwi Bogstad Camping, som ligger nedenfor Holmenkollen, var køen klokken 17 uvanlig lang og strakte seg langt ut på parkeringsplassen. Det viser bilder som Fredrik sendte inn.


– Jeg har aldri sett en så lang kø. Det er helt horribelt. Det ser ut som det er fra gamle Sovjet da folk skulle ha dopapir, sier han og humrer til AO.

Han har bodd i området hele livet, i 50 år, og har aldri sett lignende kø, forteller han.

– Det har aldri vært så ille. Det pleier å være kø der på søndagene, omtrent opptil gangstien. Men nå var køen omtrent dobbelt så lang.

Fredrik tror køene skyldes at folk ikke har fått med seg at butikkene stenger klokken 16 på pinseaften i Norge – kombinert med koronareglene.

– Folk oppdaget nok brått at «butikkene var stengt», men de fleste her oppe vet at søndagsåpne Kiwi er åpen, sier han og legger til:

– Og nå har vi jo også disse restriksjonene som gjør at man ikke slipper inn så mange av gangen. Butikken håndhever i hvert fall reglene godt og virker til å ha god korntoll på det da.