– Nå er det litt deilig å få sagt det. Jeg har hatt det litt tøft de siste to månedene, med kvalme og trøtthet. Så er det jo en veldig fin nyhet, sier Tybring-Gjedde til Avisa Oslo.

Tirsdag delte hun nyheten med verden, da hun la ut et bilde av seg selv og samboeren på sin offisielle Facebook-side.

«Vi planlegger antrekk til korona-fri julebordsesong 2022! Hvis alt går etter planen, blir vi en familie på tre i juni. Jeg er over 3 måneder på vei. Og etter et ganske tøft første trimester, så håper vi på bedre form til jul. Christian og jeg gleder oss veldig! Vi er heldige», skriver hun.

Tybring-Gjedde møtte samboeren i koronaåret 2020, og forholdet er sånn sett relativt ferskt.

– Christian er også veldig glad. Det er hyggelig å få delt nyheten. Det blir første barnebarn og oldebarn på hver side, så jeg er først ute i min generasjon. Det hadde jeg aldri trodd at jeg skulle være for to år siden, sier hun, og legger til:

– Så får vi håpe koronaen er over innen babyen kommer.

Tybring-Gjedde har de siste fire årene møtt fast på stortinget som Høyres førstevara i Oslo, og samtidig studert jus ved Universitetet i Oslo. Hun har fremdeles ett år igjen av studiene, og er ikke helt sikker på hvordan hun skal få alt til å gå opp.

– Nå får jeg virkelig kjenne den tidsklemma på kroppen, der jeg kombinerer jobb, unge og forhåpentligvis å bli ferdig med studiene. Jeg stresser ikke med det nå, men jeg har et mål om å bli ferdig med jusen, sier hun.