Avisa Oslo møter to av kundene i det de har stilt seg opp bakerst.

– Vi skal ha halloween-kostyme, sier Victoria Olsen og Charlotte Lindland.

De har sett seg ut et grufullt kostyme av tvillingene fra filmen Ondskapens Hotell og håper at butikken har det de ser etter. De skal brukes på en bursdagsfest som også feirer halloween.

Halloween er på søndag 31. oktober, men det er tydelig mange som har startet uka for å sikre seg kostymene.

– Vi ble litt sjokkert og trodde ikke at det var så mange som skulle handle nå. Vi trodde ikke det skulle være kø i et hele tatt, fortsetter de.

Heldigvis kunne de konstatere at køen gikk relativt radig for seg og at det ikke tok mange minutter å stå der.

Tre grunner til køen

Det er tre grunner til den elleville køen, forklarer eieren: halloween, oktoberfest og at butikken slipper inn kundene gradvis for å være på den sikre siden med tanke på smittevern.

Likevel merker han seg at det er overraskende stor pågang så tidlig i uka.

– Jeg synes det er fint å se at det er så stor spredning. Normalt begynner det på onsdag og så kommer kaoset på torsdag, fredag og lørdag. Folk er fornøyd og dette kan være lurt fordi vareutvalget er størst nå. Etter hvert kan ting begynne å bli utplukka, sier eier og styreleder i Festmagasinet Standard, Arne-Inge Christophersen.

Han fungerte også som dørvakt for å sørge for at det ikke ble altfor fullt inne i butikken mens Avisa Oslo var på stedet. Christophersen vurderer at pågangen også gjenspeiler at folk har et stort ønske om å komme seg ut og kose seg etter gjenåpningen.

Saken fortsetter under bildene.

Venter Squid Game-hysteri

– Hva er det folk skal ha?

– Du har de som skal ha fullt kostyme med en skummel drakt, også har du de som bare skal ha noe ansiktsmaling eller hårspray.

Så legger han til det som kan bety enda mer pågang utover uka.

– Squid Game-kostymer får vi inn i morgen og det kommer nok til å bli helt hysterisk når vi får dem inn i butikken. Det har tatt litt tid å få fatt i, men det kommer til å selge i bøtter og spann, anslår Christophersen.

Kostymene etter den svært populære Netflix-serien er svært ettertraktet verden over. Status mandag ettermiddag er at det er uavklart hvor mye Festmagasinet Standard får inn av draktene.

Oktoberfest-trykk

I tillegg til halloween, bidrar oktoberfest til pågangen. Inne i butikken var det flere som lette etter passende antrekk.

– Vi skal kjøpe lederhosen til oktoberfest. Vi skal ut til teltet som er på Youngstorget på torsdag forteller de to vennene Elias Huseby og Jørgen Våge.