– Situasjonen er rimelig under kontroll. Politiet er på stedet med hunder. De har kontroll på gjengen som har laget bråk. Spesielt en mann eller gutt som har hoppet ned i sporet og kledd av seg og klatret på strømskinna, sier pressevakt Jan Rustad i Sporveien til Avisa Oslo klokken 20.30 fredag kveld.

Denne oppførselen førte til at Sporveien kuttet strømmen, inntil politiet fikk kontroll på ham.

Nå kjører T-banen forbi i 15 kilometer i timen.

– Vi kommer til å jobbe en stund for å få banen i rute igjen, sier Rustad.

T-banen er nå forsinket med cirka 20 minutter. T-banen har en spenning på 750 volt, mer enn tre ganger så mye som i en vanlig stikkontakt.

– Jeg er veldig glad for at våre folk og politiet håndterte det kjapt og skånet gjengen og han mest aktive fra å bli hovedaktører for det som fort kunne blitt en tragisk hendelse. Så får vi se hvordan han reagerer i morgen når hodet blir klarere. Jeg er glad for at det gikk bra, sier Rustad.

Oppdragsleder i politiet, Christer Martinsen, bekrefter at de rykket ut til Økern T-banestasjon fredag kveld.

– Vi fikk en melding om en ordensforstyrrelse på perrongen. Det har vært en person i sporet. Vekteren på stedet hadde fått opp vedkommende da vi kom til stedet.

– Hendelsen anses som en vanlig ordensforstyrrelse med noen berusede personer.

– Kan du si noe om alder?

– Det er unge voksne.

– Hva gjør politiet nå?

– Vi har kontroll på de involverte og skal få en forklaring, og om det er noe grunn til å opprette sak eller annen videre oppfølging.