I en Facebook-post reagerer Einar Wilhelmsen (MDG), byråd for finans i Oslo, på hvordan Senterparti-politikerne har stilt seg opp på Tøyen for å presentere budskapet sitt i Aftenposten.

Der står Senterparti-lederens bil på tvers over et fortau på Tøyen.

«I dette bildet har Senterpartiet valgt å parkere dieselbilen sin på tvers av fortauet, foran inngangen til torget på Tøyen, rett ved fotgjengerovergangen. Skoleunger og andre som bor her får bare fløtte seg, for her kommer vi med bilen vår! Utrolig at de vil framstå på denne måten», skriver finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) på sin Facebook-side.

Byråden har lagt ut et bilde fra saken, samt et bilde fra Google Street View som viser hvor politikerne stilte seg opp.

Senterparti-lederen tenker seg om i noen få øyeblikk når han blir konfrontert med kritikken fra byråden. Så slår han tilbake:

– Det der tar vi med stor ro. Vi stoppet ingen trafikk og ingen fotgjengere. Det sto mellom 30 sekunder og ett minutt og det var en rådgiver som passet på. Vi forstyrret ingen og det var trafikksikkert og trygt, sier Trygve Slagsvold Vedum til Avisa Oslo.

– Vi var ikke til besvær for noen, utenom en byråd som synes det var litt besværlig. Men det var ingen der som synes det var besværlig.

Han legger til at det etter hvert kom en varebil og at de flyttet seg og snakket med føreren.

– Jeg synes folk skal slappe litt av, sier Vedum.

Senterparti-lederen har også måttet forsvare seg mot kraftig kritikk fra Ketil Solvik-Olsen om utspillet til partiet fredag kveld.