– Jeg tenker at vi har forskjellig utgangspunkt, men Ap sier at de ønsker å realisere prosjektet, men at de har forventninger til at Viken tar en større del av spleiselaget.

Det sier MDGs gruppeleder Eivind Trædal til Avisa Oslo. Hans parti har vært tydelige på at de sier et rungende ja til Fornebubanen. Etter at Arbeiderpartiet mandag kveld la fram seks krav de vil ha innfridd før de sier ja, mener Trædal fortsatt at byrådspartiene er på linje.

– Når vi nå har kommet lenger i diskusjonen, og Viken får noen tydelige ønsker, så er vi i byrådspartiene på linje. Da spørs det jo hvordan Viken vil imøtekomme det, sier han.

– Hvis de kravene ikke innfris, hva skjer da?

– Her er vi jo tre byrådspartier som har forskjellige innfallsvinkler på dette. Jeg syns ikke Ap er urimelige her. Da tenker jeg at først må vi høre hva Viken sier, og så må byrådspartiene sette seg ned og bestemme hva vi syns om det.

– Hva tenker du om hva kravene ikke innfris, også velter det pakka?

– Jeg tror at Viken vil se at dette ikke er overraskende. I Oslopakke 3 står det at man skal fortsette å diskutere en rettferdig fordeling. Dette er et viktig prosjekt for Oslo, men det er et kjempeviktig prosjekt for Viken, og det vil overraske meg hvis Viken vil totalt avvise videre samtaler om det.

LES OGSÅ: