Vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt, forteller at de vil vurdere farevarsling i løpet av dagen og følge med på utviklingen.

Mye nedbør kan skape overvannsproblemer hvis det kommer mye i løpet av kort tid. Mjelstad sier likevel at det ser ut til at nedbøren fordeler seg greit utover dagen.

– Det skal ikke bli noen problemer med overvann hvis det kommer jevnt og trutt. Det kan bli problematisk hvis det kommer veldig mye på en time eller to, sier han.

Mye vind til å være sommer

Meteorologen forteller videre at det vil bli nordavind på starten av dagen, så frisk bris må en regne med.

– Det er litt mye vind til å være sommer, sier han.

Temperaturene vil ligge på rundt 20 grader, ifølge yr.no

Fare for jordskred

Regnet kan føre til jordskred i deler av Sør-Norge, ifølge NVE. Det melder de på sin nettside.

«Det ventes noen skredhendelser. Enkelte store hendelser kan forekomme. Utsatte bane- og vegstrekninger kan bli stengt» oppgir NVE som konsekvenser.

Jordskred er utglidninger og rask bevegelse av vannmettet jord i bratte skråninger.

«Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring. Hold stikkrenner, kummer og andre vannveier fri for grus, søppel, kvist og løv. Tette vannveier med oppdemmet vann kan forårsake skred.» opplyser NVE.

Uvant med farevarsel for lyn

Det er også spådd noe lyn og torden lørdag. Også her vurderer Meteorologisk institutt farevarsel etter hvert, men foreløpig ser det ikke ut til å bli mye.

Farevarsel for lyn er helt nytt for Meteorologisk institutt. Meteorolog Håkon Mjelstad forteller at de fortsatt gjør seg vant med dette farevarselet.

– Blir det lyn og torden der du bor, er det greit å gå inn i enten hus eller bil, sier han.

Han opplyser også om at man bør ta forholdsregler som å trekke ut stikkontaktene på elektroniske artikler.