Mandag strålte sola og temperaturmåleren viste opp mot 13 grader i byen.

Torsdagen vil ikke kunne sammenlignes.

Det er blitt sendt ut farevarsel for snø i Oslo som gjelder fra torsdag morgen til fredag kveld.

Ruter har allerede bedt kollektivreisende forberede seg og beregne god tid.

Nå kommer også vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør med en klar oppfordring.

– Belag deg på å la bilen stå

– La bilen stå om du har sommerdekk i morgen. Sommerdekk har ingenting på snøføre å gjøre, sier Skattør klart og tydelig.

Torsdag og fredag er det forventet fire til åtte centimeter med snø i byen.

– Det går nok fint i morgenrushet på torsdag. Snøen kommer fra klokken 08.00 og utover, men der det er bart, på veiene, vil ikke snøen legge seg med en gang, sier meteorologen.

Hun forteller at det vil snø jevnt og trutt gjennom dagen.

– Ettermiddagsrushet er mer utsatt. Har du tatt bilen til jobb med sommerdekk, bør du belage deg på å la bilen stå, sier hun.

Kan bli kaos

Har du vinterdekk, tror ikke Skattør at det vil bli problematisk å kjøre. Likevel påpeker hun at de med sommerdekk kan skape kaos for alle:

– Så lenge alle har vinterdekk, går det fint, men har noen få sommerdekk og får problemer, skaper det fort kø. Det skal ikke mye til i Oslo før det danner seg køer, sier meteorologen.

Hun peker på Sverige som eksempel, hvor det onsdag har vært milelange køer og flere ulykker etter at snøen plutselig falt igjen etter en periode med vårvær.

– Men, dette er godt varslet, så jeg håper folk tar forholdsregler, sier Skattør.

Allerede søndag er det meldt om temperaturer opptil 15 grader igjen. Likevel er meteorologen usikker på spørsmål om dette blir siste gangen med snø for sesongen:

– Hm, kanskje, men en skal aldri være skråsikker i april. Det kan ofte komme snøbyger i slutten av april og tidlig i mai.

HAR DU FÅTT MED DEG DISSE?