Etter tett snøvær på mandag, får i noen rolige dager med gråvær denne uka. Så er det på'n igjen med et nytt gult farevarsel for fredag.

Meteorologisk institutt hadde ikke sendt ut varselet per tirsdag kveld fordi det er så vanskelig å melde hvordan nedbøren vil se ut.

– Men det blir en god del nedbør og farevarsel, sier meteorolog Rafael Løvdahl Escobar.

Det kan nemlig komme som regn, snø eller snø og sludd, avhengig av hvordan vindforholdene utvikler seg.

– Jeg tror vi får alt. Det kan komme mye snø ut på fredagen og så regn som fryser på. Når det skjer midt i et snøvær, har det ikke den samme effekten som regn på bar og kald bakke. Da kan det bli fryktelig glatt.


Falt med sykkelen

Etter at nedbøren har falt i mildværet, skal temperaturene fryse på gjennom nettene i helgen.

Det betyr at det glatte hålkeføret vil få ny næring og vedvare en god stund til.

– Jeg trynet selv med sykkelen på mandag. Det vanskelige føret vi har hatt, blir nok enda vanskeligere på fredag og lørdag, sier Løvdahl Escobar.

– Hvordan går det med deg?

– Det var null stress. Jeg og mange andre har sikkert gått i bakken i det siste. Men det blir ikke bedre føre med det første.

Solfylt lørdag

Samtidig er ikke utsikten helt bekmørk.

Dersom du finner fram broddene – eller skiene – kan du få et sårt tiltrengt tilskudd av D-vitamin fra en skinnende sol på lørdag.

– Når nedbøren passerer, vil det være en god det snø i Marka. Lørdagen kan bli riktig så fin, med sol og snø i skiløypene for dem som er glade i å gå på ski, avslutter Løvdahl Escobar.