Det sier den drapsdømte 53-åringens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, etter at Millehaugen har vært i avhør sent onsdag kveld.

– Det har vært en personlig reise. Han har vurdert om han orker å komme tilbake til en forvaringsanstalt hvor han ikke opplever at hans behov blir møtt, sier Furuholmen.

Vært i flere butikker

Ifølge forsvareren har Millehaugen oppholdt seg i Østmarka siden han kom til Oslo med fly fra Værnes lufthavn onsdag i forrige uke.

Siden har han vært innom flere butikker i Oslo sentrum – blant annet for å kjøpe seg mat og en hengekøye.

Formålet med rømmingen, som Millehaugen har vurdert i flere måneder, var å bedre soningsforholdene sine, forteller Furuholmen til Avisa Oslo.

– Han har vært åpen om hvordan han har opplevd å være forvaringsinnsatt, sier Furuholmen etter at avhøret er avsluttet.

Da han ble pågrepet av politiet onsdag formiddag, var han på vei for å kjøpe seg en fleecegenser, utdyper advokaten.

Stig Millehaugen ble etterlyst internasjonalt etter at han unnlot å returnere fra permisjon i Trondheim fengsel forrige onsdag. Samme dag satte han seg på et fly fra Værnes lufthavn til Oslo. Deretter tok han seg videre til Østmarka via Oslo S og T-banestasjonen på Helsfyr, der politiet sikret overvåkingsbilder av ham.

Uenig i «Norges farligste mann»

Tirsdag denne uken mottok politiet tips fra publikum om at han kunne oppholde seg i Østmarka-området. Det resulterte i en politiaksjon der 53-åringen altså ble pågrepet cirka klokken 10.30 onsdag formiddag.

Millehaugen soner en dom på 21 års forvaring for drapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed på Haugerud i 2009.

I 1993 ble han dømt til 17 års fengsel for å ha skutt og drept en fengselsbetjent i Sarpsborg fengsel i forbindelse med at han rømte året før. Millehaugen er også dømt for flere væpnede ran og var medlem av den beryktede Tveitagjengen på 80- og 90-tallet. Ved flere anledninger er han omtalt som «Norges farligste mann».

Selv er han ikke enig i det.

– Han har gitt uttrykk for at han ikke mener at han er farlig for vanlige mennesker, sier Furuholmen.