– Vi har ikke mottatt noen trusler, verken rundt «minipride» eller andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride, og vi har ikke tenkt å gjøre noe med våre planer per dags dato, sier pressevakt Rohan Sandemo Fernando.

Han understreker at de har et veldig tett og godt samarbeid med Oslo politidistrikt,

Torsdag ble det kjent at Redd Barna avlyser sin pridefestival for barn i Bergen, etter flere trusler om trakassering og vold.

– En av dem er så alvorlig at vi allerede har anmeldt det til politiet. Men vi har bedt om en vurdering på om det er mer av dette som vi bør anmelde, sier leder for Norgesprogrammet i Redd Barna, Monica Sydgård.

– Dette er utrolig trist å høre, men er nok et eksempel på holdningene som finnes der ute. Samfunnet har en vei å gå før alle kan føle seg inkludert, sier Dan Bjørke, leder for Oslo Pride som skal arrangeres i slutten av juni.

MDG sier Støre må på banen

MDG krever også at statsminister Jonas Gahr Støre tar grep etter at barnefestivalen under Bergen Pride er avlyst.

– Nå må Støre på banen. Det er hele regjeringens ansvar å sørge for at det er trygt å være skeiv i Norge, sier nestleder Lan Marie Berg i MDG.

– Dette føyer seg inn i rekken av avlysninger som har skjedd på vegne av skeive, igjen og igjen, på grunn av sikkerhetssituasjon. I fjor måtte Skeiv Ungdom avlyse sommerleiren sin, sier hun og påpeker at disse barna også er covid-generasjonen som ikke har hatt arrangementer siden 2020.

– Det er utrolig synd og helt uakseptabelt, særlig når det går utover skeive barn og familier, sier hun.

MDG mener politi over hele landet må få mer opplæring i hets og hatkriminalitet, og ikke minst mer ressurser til å følge opp det skeive miljøet.

LES OGSÅ: