Det var observert flammer ved den gamle delen av Økernsenteret da nødetaten hastet ut. Politiets operasjonssentral meldte om hendelsen 03:49.

– Brannen er slukket, brannvesenet har startet utlufting. Vi går igjennom bygget for å forsikre oss om at ingen er inne, opplyste operasjonsleder Sven Christian Lie kort tid senere.

Senteret er ikke i bruk lenger og det skal ikke være noen som bor på adressen.

– Ingen har tatt seg inn i bygget, men brannen har nok ikke teknisk årsak. Den er nok påsatt og det brant ved inngangspartiet til den gamle delen av bygget. Den ble raskt slukket, forteller operasjonslederen til Avisa Oslo fredag morgen.

Politiet har opprettet sak for å undersøke hvem som kan ha stått bak. De har per nå ingen indikasjoner på hvem det kan være.

– Vi søkte veldig godt i området, men klarte ikke å finne noen. Vi får se hvordan etterforskningen går, det er noen kameraer som fortsatt er i bruk så vi har god tro på at vi kan finne ut av det, avslutter Lie.

Økernsenteret

Kontorblokk og tidligere kjøpesenter i tilknytning til Økern T-banestasjon, Økernveien 145. Senteret inneholdt på det meste over 30 butikker, NAV-kontor og Bydelsadministrasjonen til Bjerke bydel. Grunnet de store veiarbeidene med Ring 3 og Østre Aker vei, var Økernkrysset et anleggsområde i mange år, noe som gjorde det svært vanskelig å komme til senteret, og flere av butikkene fikk problemer. Da Vinmonopolet stengte dørene, fikk også Kiwi problemer, og den ene butikken etter den andre stengte. Bydelsadministrasjonen og NAV flyttet ut, og i 2015 var senteret tømt. Også høyblokken ble stående tom.

Kilde: Oslo byleksikon