– Jeg skulle gjøre klart ting til helgen, og var på lageret et kort øyeblikk. Så hørte jeg en lyd, og gikk på kontoret for å sjekke. Der satt det en mann og fylte opp en grønn kasse med snus og tobakk, forteller Sharifi til Avisa Oslo.

– Det første jeg tenkte var å låse ham inne på kontoret.

Løp ut

Men mannen klarte å komme seg ut av kiosken da Sharifi sjekket om bakdøra var låst.

– Han tok med seg røyk og snus, men han kastet det fra seg, forteller Sharifi, som konfronterte tyven på utsiden og ba om å få tyvgodset tilbake.

Da hun gikk inn igjen, fant hun to mobiltelefoner som tyven hadde mistet. Disse tok hun vare på mens hun betjente en kunde. Da dukket tyven opp igjen og beklaget seg – og krevde å få mobiltelefonene sine tilbake.

– Han prøvde å komme seg bak kassa for å hente telefonene sine. Jeg var kjemperedd han skulle gjøre meg noe, forteller hun, og takker to kunder for at de ble igjen i kiosken for å passe på henne mens tyven var der inne.

Gikk inn på kontoret igjen

Mens Sharifi befant seg bak kassa og ventet på vektere, tok tyven seg nok en gang inn på kontoret og stjal med seg røyk, snus og penger. Denne gangen forsvant han ut bakdøra.

Samme kveld returnerte han nok en gang for å spørre etter mobiltelefonene sine. Da ble politiet varslet, og mannen ble pågrepet og kjørt arresten.

Tyvgodset hadde han da ikke med seg.

– Jeg skal finne ut eksakt hvor mye han fikk med seg. Jeg er sikker på at han fikk med seg veldig mye penger, sier daglig leder Nshad Sharifi til AO.

Les også

14 år siden branntragedien i Urtegata: – Ytterst dramatisk