Tirsdag varslet Folkets Parti at de ville stille mistillitsforslag mot byrådsleder Raymond Johansen.

De mener Oslo er vanskjøttet under hans ledelse. Det var NRK som omtalte saken først.

Onsdag kan Dagbladet opplyse at mistillitsforslaget vil bli avvises etter at de får bekreftet fra Oslo Høyre onsdag morgen at de ikke stiller seg bak mistillitsforslaget, som skal legges frem onsdag formiddag.

Cecilie Lyngby, gruppeleder i bystyret og leder for Folkets parti, kan opplyse til Avisa Oslo at hun likevel vil stille mistillitsforslaget:

– Det er min plikt som folkevalgt å si ifra når jeg mener byrådslederen ikke er egnet. Jeg kommer til å legge frem forslaget mitt, uansett, sier hun onsdag morgen.

Bakgrunnen for det varslede forslaget er blant annet tirsdagens Dagbladet-avsløringer, om lekkasjer fra Utdanningsetaten.

– Begeret er rent over, uttalte gruppeleder i bystyret og leder for Folkets parti, Cecilie Lyngby, til Avisa Oslo tirsdag.

Hun pekte på blant annet overskridelsene på Fornebubanen, vannforsyningsprosjektet, eldreomsorg og nå offentliggjøring av voldsoversikten i Oslo-skolen.

Oslo Høyre bekrefter onsdag morgen til Dagbladet at de ikke stiller seg bak mistillitsforslaget. Dermed er det flertall for å avvise forslaget, og Raymond Johansen kan etter sigende fortsette som byrådsleder i hovedstaden.

Cecilie Lyngby reagerer på at Høyre uttaler seg før hun har levert forslaget:

– Jeg har ikke levert mistillitsforslag enda og syns først og fremst at det er spesielt at de uttaler seg før de har lest forslaget, sier Lyngby til Avisa Oslo.

– Og ikke minst er jeg sjokkert over at de støtter at Johansen er byrådsleder, og den måten han har vanskjøttet Oslo på.

Hun understreker at Høyre har vært blant partiene som har vært hardest i høringene om de mye omtalte helsehusene, og at hun hadde forventet mer tydelighet fra det største opposisjonspartiet.