- Å få lov til å spille en så bad guy som i denne filmen, det var en ren glede, forteller Atle Antonsen da Avisa Oslo møter han på Ringen kino.

Det er premieren på filmen "I onde dager" som er anledningen for møtet vårt, en blodig splatter-komedie der Antonsen spiller en fange som har rømt fra fengsel, og møter Aksel Hennie og Noomi Rapace i en hytte i skogen.

I kjent Tommy Wirkola-stil er det blod, gørr og hysterisk humor som preger filmen. Noe som passer Antonsen midt i blinken. Og til den habile skuespillerens store glede fikk han endelig muligheten til å banke løs på kollega Aksel Hennie.

- Det morsomste med denne innspillingen var naturligvis å kunne denge livskiten ut av Aksel Hennie en uke i strekk, sier han og ler.

.

Utelivsmann

Det er ikke bare underholdning på små og store lerret Antonsen jobber med. De siste årene har han åpnet en rekke barer sammen med flere venner.

- Jeg har heldigvis åpnet bar sammen med noen som kan det, forteller han.

Per i dag er Antonsen involvert i fire barer, men har mest med stedene Meyers og Lun å gjøre.

Noen gullgruve er det ikke, ifølge skuespilleren.

- Nei, det her er ikke for å tjene penger. Det kan jeg love deg med en gang. Det er derimot en fin måte å kvitt penger på, å begynne med bar.

Selv om bransjen har lidd under korona-pandemien, er det full rulle igjen nå som ting har åpnet opp.

- Det går bra igjen nå, heldigvis. Både Lun og Meyers har mye besøk, så det funker, forteller han.

Kasper Antonsen følger i farens fotspor: – Føles som en konkurranse

Trivdes med pandemi-roen

Skuespillerjobbene har heller ikke vært mangelvare det siste halvannet året. Bortsett fra en avlyst turne har jobbingen fortsatt som vanlig.

- Jeg har jobbet i produksjoner hele tiden, jeg er med i fire TV-serier i høst, så for meg, som ikke jobber live, har alt gått som vanlig.

Roen pandemien og lockdown førte med seg, har for Antonsen vært en positiv opplevelse.

- Jeg er såpass gammel, at det er noe jeg har satt pris på. Men det er klar, litt for rolig har det kanskje vært. Jeg sykla gjennom sentrum endel morninger, på vei til jobb. Da var det litt vel stille. En by kler jo folk.

Tidsklemma og stresset hverdagen pre-covid bar preg av, den savner han ikke.

- Men det er noe med å blir frarøvet noe man har tatt for gitt, også få det tilbake igjen. Å bli bevisstgjort hva vi faktisk hadde. Det har vært fantastisk.