Gå til sidens hovedinnhold

Mortensrud: Jeg var aldri redd for å gå hjem alene sent på kvelden

Et helt nærmiljø på Mortensrud er rystet over drapet på en ung mann. Vårt koselige, mangfoldige og trygge Mortensrud - slikt skal da vel ikke kunne skje her?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg vil sende varme tanker til familien og alle pårørende av det forferdelige tapet.

Det er trist at slike ting foregår der jeg og mine venner en gang vokste opp, og der våre søsken fremdeles vokser opp. De skal kunne leke bekymringsfritt til enhver tid.

Jeg er selv oppvokst på Mortensrud, og var i min barndom svært engasjert i både det lokale håndballaget, elevrådsstyret på Lofsrud ungdomsskole, og var samtidig med på å arrangere Mortensrud-festivalen med engasjerte naboer som brant for nærmiljøet. I løpet av mine mange år som både barn og ungdom i området opplevde jeg aldri noen farlige situasjoner.

Jeg var aldri redd for å gå hjem alene sent på kvelden – jeg følte meg trygg. Nå som jeg er student på UiO og bor i byen vil jeg derimot påstå at jeg ikke føler meg noe mer trygg når jeg går hjem alene på sene kvelder.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Skriv til fawad@ao.no

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Det er så utrolig viktig å få frem at episoder som dette bare representerer en brøkdel av det som egentlig foregår på Mortensrud. Der er som alle andre steder i Oslo: Et flott nabolag fylt av mangfold, hyggelige mennesker, trygge omgivelser.

Det er nettopp derfor det er så trist å innrømme at det dessverre ikke er helt sjokkerende at nettopp slike forferdelige hendelser oppstår noen ganger. Det skal ikke legges skjul på at området har sine utfordringer, og at alle aktivitetene som finner sted der kanskje ikke er fullt så ønskelige. Vi har hørt om liknende episoder tidligere, og vet at slik negativ aktivitet kanskje er større her enn mange andre steder i byen.

Slik skal det ikke være. En kan ikke være mindre sjokkert over at det har oppstått en skyteepisode på Mortensrud enn andre steder i byen. Det er åpenbart at visse ting må endres og tiltak må settes inn.

Foreldre skal ikke engste seg for at barn skal rammes av en skyteepisode når de er ute og spiller fotball, men det gjør de nå. Det skal ikke være utrygt for barn å være i nærområdet sitt utenfor skoletid. Ungdommen skal kunne spille på volleyballbanen uten å måtte ofre en tanke til farlige situasjoner som eventuelt kan oppstå. Foreldre skal ikke måtte be barn om å holde seg unna visse områder for å unngå å havne i feil miljø.

Etter skytingen vet jeg at noen foreldre har hatt samtaler med barna deres om innetider, og om hvilke områder man ikke skal oppholde seg til visse tider. Det må tas grep – det er det ingen tvil om.

Nå er alt fokus på Mortensrud. Alle får med seg hva som skjer, men dessverre er det også slik at så fort disse tragiske hendelsene glemmes, blir også Mortensrud glemt. De positive sidene går i glemmeboka.

Her er det hyggelige fjes og koselige naboer som bryr seg om hverandre. Det er det dessverre få som får med seg. Å stadig bli møtt med reaksjoner om at det er farlig på Mortensrud er det mange som er oppgitt over. Denne tragiske skyteepisoden representerer i liten grad hva som egentlig foregår på Mortensrud.

Les flere debattinnlegg på og følg Avisa Oslos nye debattside OsloDebatten

Les også

Mortensrud er ikke den store, stygge ulven. Vi er offeret

Les også

Det dårlige ryktet var ufortjent

Les også

Stampuben Trafalgar stenger dørene. Litt av meg dør.

Les også

Firerkravet i matte er viktig, selv om du hater at jeg sier det høyt og tydelig

Kommentarer til denne saken