Avisa Oslo møtte partisekretær og valgkomiteens leder Øyvind Slåke på vei inn til et møte i bystyregruppas gruppestyre mandag morgen. Varaordførervervet skal deles ut senere i dag, og Avisa Oslo kjenner til at den interne uenigheten blir tema også i gruppestyremøtet.

– Det ligger an til kampvotering senere i dag. Hva tenker du om det?

– Det er ikke noe dramatikk i det. Det er to kandidater valgkomiteen har innstilt på, så stemmer vi over dem, svarer Slåke.

Valgkomiteen innstilte Jon Reidar Øyan (tre stemmer) og Abdullah Alsabeehg (to stemmer). I tillegg har Line Oma varslet at hun vil stille i kampvotering.

Tar ikke begrunnelsen i mediene

Søndag slo Line Oma, som i likhet med Alsabeehg og Øyan ønsker seg vervet, alarm om et svært mannstungt Oslo Ap.

– Med mannlig partileder, mannlig partisekretær, mannlig byrådsleder, mannlig gruppeleder og nå mannlig varaordfører. Jeg lurer på hva som var viktigere for valgkomiteen enn kvinnelig representasjon og likestilling. Hvorfor er det greit i denne situasjonen å tilsidesette kvinner, spurte en irritert Oma da Avisa Oslo snakket med henne .

– Komiteen har fått kritikk for å være dårlige på å finne plass til kvinner i viktige posisjoner. Er det en betimelig kritikk?

– Nå skal jeg begrunne innstillingen for bystyregruppa i dag, og da tenker jeg at jeg tar begrunnelsen med dem – ikke i mediene først, svarer Slåke.

Han sier at valgkomiteen har diskutert alle hensyn som må tas, og landet på sin innstilling.

– Så blir det opp til bystyregruppa å avgjøre, sier Slåke.

– Tror du det blir god stemning i dag?

– At det er flere kandidater som ønsker å stille til et sånt verv, går helt fint, sier Øyvind Slåke på vei inn til møtet i gruppestyret.

– Ser fram til redegjørelse

Heller ikke bystyrerepresentant og gruppestyremedlem Mansoor Hussain tror det blir noe dramatikk på møtet mandag.

– Først og fremst er jeg veldig glad for at når én så viktig posisjon skal bestemmes i Oslo, så er det tre veldig gode kandidater som stiller. Vi har dyktige folk i Oslo. Og så syns jeg det er kommet noen betimelige poenger når det kommer til kvinner i ledende posisjoner. Leder av valgkomiteen har sagt at han kommer til å redegjøre for gruppa i kveld, og det ser jeg fram til.

– Hva tenker du kan være en god nok grunn i den redegjørelsen til at man ikke skal ha kvinner i de fem posisjonene?

– Det er jeg usikker på, men det er en veldig kompetent valgkomité, så jeg gleder meg til å høre hva de har og si.

– Det ligger jo an til kampvotering, tror du det kan bli oppildnet stemning?

– Nei, det tror jeg ikke. Vi tar slike ting veldig greit i Arbeiderpartiet, så det er jeg veldig fornøyd med, sier Hussain.

.