Mustafa Hasan innvandret til Norge sammen med familien sin da han var seks år gammel i 2008. Tidlig i år besluttet Utlendingsnemnda (Une) at 19-åringen får oppholdstillatelse i Norge, etter snart 14 år i landet. Han er også kjent fra TV-serien «Uønsket».

Livet smiler nå til 19-åringen som har inngått et samarbeid med den samiske artisten Elle Máijá. I helgen var Mustafa Hasan på Riddu Riđđu-festivalen i Kåfjord i Troms og holdt konsert sammen med henne. Det skriver NRK lørdag ettermiddag.

De to sangene de har laget sammen heter «Sterkere Sammen» og «Samme Språk». Sangene hadde urpremiere på festivalen, men er enda ikke gitt ut.

Mustafa Hasan (19) får bli i Norge

Kombinerer joik og rap

TIL NRK påpeker Hasan at Máijá er en mer erfaren musiker en ham. Han lærer mye av henne, men de to går «sinnssykt godt i lag», ifølge 19-åringen.

– Ja, og han pleier å si til meg at «selv om jeg er uenig med deg, støtter jeg deg hundre prosent», sier Máijá til rikskanalen.

Det er kjemien mellom de to artistene som er grunnen til det gode samarbeidet, ifølge dem selv. På kun to dager skrev de, produserte og tok opp to sanger.

Vant i tingretten

Hasan kom til Norge fra Jordan med sin familie i 2008. Da han i 2020 fylte 18 år, mottok han et endelig vedtak om at han måtte forlate landet i løpet av kort tid.

I desember 2020 ble det klart at advokatfirmaet Fend tok ut søksmål mot Utlendingsnemnda på vegne av Mustafa Hasan. I juli 2021 vant de fram med søksmålet i Oslo tingrett, og utvisningsvedtaket ble kjent ugyldig.

Une anket ikke dommen og måtte behandle Hasans sak på nytt.