Og nei, det er ikke vi, men det er politisk redaktør Eirik Mosveen som bruker hermetegnene.

Det er selvsagt pinlig for oss at det har tatt altfor lang tid for oss å få publisert det endelige, korrekturleste programmet vårt, men det har ikke vært spesielt vanskelig å skaffe seg informasjon om politikken vår.

«Oslo er en by hvor noen bor i palass og eier privatfly, mens andre sliter med å finne et godt sted å bo og ikke har råd til kollektivtransport.»

Dette er den første setningen i programmet vårt. Vi synes det er en god beskrivelse, men det er kanskje litt spesielt at Mosveen serverer dette som eksklusiv informasjon for Avisa Oslos lesere. For denne teksten har ligget tilgjengelig på våre nettsider siden 12. januar. Årsmøtet gjorde selvsagt noen endringer i programmet som er på over 50 sider, men det aller meste er som i forslaget.

Les også

Avisa Oslo «avslører»: Her er Rødts «hemmelige» partiprogram

Radikale forslag

Aftenposten hadde et oppslag like før årsmøtet hvor de omtalte uenighetene som kom fram i programforslaget. Dette handlet i hovedsak om boligpolitikk, og som Aftenposten skriver, har vi mange radikale forslag i vårt program.

Vi vil ha slutt på markedsleie i kommunale boliger, vi vil ha husleieregulering og vi går inn for boplikt for å forhindre at boliger blir stående tomme over tid i en by hvor det er boligmangel. Boligpolitikk var en viktig sak på årsmøtet, og det er en av hovedsakene for Rødt Oslo inn i valgkampen. Men hvis en sak bare har vært omtalt i Aftenposten, så betyr det tydeligvis at den er «hemmelig» for Mosveen.

Mosveen omtaler riktignok et annet oppslag fra Aftenposten, som han kaller mystisk, uten hermetegn. Oppslaget omtaler vårt standpunkt om samarbeid med andre partiet etter valget. Saken er strengt tatt så rett fram som den kan være: Rødt Oslo vil avgjøre samarbeidsform med andre partier til valgresultatet foreligger.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Lar seg åpenbart lett sjokkere

Som vår gruppeleder, Siavash Mobasheri, sier til Aftenposten: «Årsmøtet i år har vedtatt at vi ikke skal stenge døren for noen ting. Det gjelder både byrådssamarbeid og samarbeidsavtale. I 2019 vedtok årsmøtet at vi ikke skulle inngå byrådssamarbeid. Det gjør vi ikke nå.»

Mosveen lar seg åpenbart lett sjokkere av vedtak som gjøres i Rødt, men kanskje han mangler litt oversikt? I 2015 gikk faktisk Rødt inn i byråd i Tromsø, og vår lokalpolitiker, Jens Ingvald Olsen ble finansbyråd. Hvis Mosveen undersøker mer vil han finne at Rødt har valgt mange ulike samarbeidsformer rundt om i Norge, hva vi velger i Oslo handler om hvor stor oppslutning vi får for vår politikk i valget.

Som vi sier i innledninga til programmet: «Rødt Oslos valgprogram snur ikke verden på hodet i løpet av fire år. Vi kan vinne noen kamper nå, andre forandringer vil ta lenger tid. Vi jobber for mindre forskjeller, for flere fellesskapsløsninger og for større frihet til alle, ikke bare for de rikeste. Vi jobber for de forandringene vi mener er nødvendige for å bygge en verden hvor mennesker, miljø og klima settes først.»

Dette er muligens mystisk og «hemmelig» for Mosveen, men for oss er det helt naturlig, for som vi også sier i programmet: «Kapitalismen som samfunnssystem krever grenseløs vekst på en klode med begrensede ressurser. Det er ikke bærekraftig, verken sosialt, miljømessig eller på lang sikt økonomisk. Vi står ved et veiskille: Vi kan ikke fortsette å sette kapitalens behov over alt annet.»

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Et like sikkert sommertegn som å pille reker

Les også

Min generasjon kvinner bryter kulturelle tradisjoner. Det er jeg glad for

Les også

Høyre prøver å beskytte sin akilleshæl mot skader

Les også

Skolens voldelige dilemma