– Vi ønsker alle velkommen til toppen av Økern Portal, sier Richard Groven.

På toppen av næringsbygget ligger nemlig det som er Nord-Europas største spiselige takhage.

Tredje sesong

Mandag 24. april, kunne Groven endelig åpne takhagen for sommersesongen. Her er alle velkomne – og mulighetene for utfoldelse er mange. Den 7.000 kvadratmeter store takparken inneholder tusenvis av spiselige vekster, løpebane, treningsapparater, bikuber, sitteplasser og store arealer for dyrking av frukt, urter og grønnsaker.

– Taket er åpent for alle, og er en arena for å dyrke grønnsaker og samhold, nyte utsikten og kanskje ta en treningsøkt i høyden. I tillegg fanger vegetasjonen opp regnvann og reduserer risikoen for flom, sier Groven.

Groven er forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring AS som har utviklet og eier Økern Portal.

MER OM TAKHAGEN:

Dyrking i høyden

Økern Portal huser flere spisesteder og kaffebarer, og mange av disse har som ambisjon å bruke grønt dyrket på taket. Det er bybonde og gartner i selskapet U. Reist, Liv Opsahl, som ivaretar plantene. Hun forklarer at beboere i nærområdet kan ta del i dyrkingen gjennom et samvirkelag.

– Her kommer mennesker i alle aldre sammen for å lære om og praktisere urbant landbruk. Det er fantastisk at vi har så store arealer for å dyrke frukt, urter og grønnsaker. Dette er nyskapende, og jeg mener flere bør tenke nytt om bruk av takarealer, sier Opsahl.

I tillegg inviteres skoler og barnehager jevnlig opp på taket, for å lære om kretsløp og dyrking.

– Vi gleder oss til en ny sesong med dyrking, kunnskapsformidling, trening og moro på taket. Alle er velkomne, avslutter Opsahl.

Takhagen holder åpent:

Mandag – fredag: 08:00 – 20:00

Lørdag – søndag: 09:00 – 18:00

  • MER FRA NABOLAGET?

Slik vil de utvikle Økern: Høyblokker, flere hundre boliger og 4.000 nye arbeidsplasser

Dette 20 meter høye «monsteret» har plaget naboene i ti år: – Helt tragisk